dilluns, 23 de setembre del 2013

JA N'HA PASSAT UNA ALTRA. FIRA PALAU!

Després de la Fira Palau d'enguany, amb tot el que comporta de gran esdeveniment social, cultural, esportiu, i potser no tant comercial com en d'altres ocasions, ens quedaran uns quants records del que, com a mínim, cal qualificar com la segona gran festa de la vila. I és per això, que cal fer les oportunes valoracions.
 
En primer lloc, reitero les felicitacions a l'Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, al Jordi Bachs com a president, a la seva junta i a tanta i tanta gent, persones anònimes, entitats de tota mena així com els mateixos comerciants que fan possible que, durant trenta-dos anys s'hagi pogut celebrar una fira que és un autèntic referent a nivell de comarca, i per què no dir-ho, també a nivell de país. Dic trenta-dos anys, pensant però, com ahir un "il·lustre comerciant" s'encarregava de recordar-me, que l'any 1995, acabat d'estrenar el primer govern socialista, no es va celebrar la Fira, doncs algun regidor del nou govern expressava públicament el criteri que: "qui vulgui promocionar el seu negoci, que s'ho pagui". Com que els comerços que participen a la Fira no ho fan pas de forma gratuïta, això es va reconsiderar, i en els anys successius, aquella idea original dels anys vuitanta dels Srs. Oliver, Manyosa, Marsal, Vivancos, Viaplana, Oliveras i d'altres, va seguir amb l'èxit i consolidació actuals.
 
De la Fira 2013, si hi ha una cosa que recordarem per molts anys, és la gran tarda de Trial Indor de dissabte 21, amb exhibició inclosa del set (que no nou) vegades campió del món, Toni Bou. Quina capacitat organitzativa, la de la gent del Motoclub Palau: Marsal, Mumbrú, Malla, Epi, Vilana..., i tants d'altres, que no va quedar cap detall per pulir, deixant el llistó molt alt, preparats per si es vol optar a que el nostre poble pugui disposar d'una prova puntuable pel campionat estatal.
 
Com sempre, gran resposta de les entitats de tota mena. Gran idea la de reconvertir la Mostra Gastronòmica en un servei permanent de tapes per part d'uns quants establiments de bar-restaurant del municipi. La crisi econòmica s'ha de notar per alguna banda, i és aquesta la raó per la qual la presència de determinats comerços dedicats a la moda i complements, s'hi han trobat a faltar. Tot i això, cap estant buit, i èxit total de públic.
 
Moltes activitats al voltant de la Fira com cada any. També la ja tradicional ballada de sardanes al Parc de la Sardana. Sembla que Caritas Parroquial va poder recaptar forces fons per tal d'ajudar a les famílies més necessitades del poble, tant amb la tómbola, com amb el concert d'en Pep Sala recordant a Sau.
 
Els Comerciants van tenir l'encert de convidar al Conseller d'empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, a qui vam poder acompanyar durant el seu recorregut pels diversos estants. em va sorprendre l'entusiasme amb el que la gent el rebia i saludava, tot i que, molt probablement, hi haurà qui l'interessi més destacar els crits de sis persones demanant una "llibertat d'expressió" que encara no he acabat d'entendre.
 
Finalment, com us deia en l'anterior post, cal valorar l'estant de l'Ajuntament que ocupava gairebé el 25% de l'espai d'un dels dos pabellons. I, en aquest sentit, només haig de manifestar la gran feina que la gent gran van fer decorant l'estant del consistori. Però, en relació al que s'hi mostrava, només ens porta a una conclusió/pregunta: Que només treballa el Regidor Pedro Sánchez aquí? Un estant dedicat única i exclusivament a Medi Ambient. Molt ben preparat. Molt ben treballat. Tallers de tota mena en aquest àmbit. Segueixo valorant i recolzant la tasca portada a terme per aquest home, qui a més disposa d'una gran dosi d'humanitat i saber fer amb les persones. També la Biblioteca Mòbil, i molt poca cosa més!
 
Una absència: Ràdio Palau no hi era. Algú preguntava. Jo desconec la raó. Sempre havia estat una bona manera de presentar la nova programació.
 
Per cert, com molta gent va comentar: dissabte, gràcies a la gent del Motoclub Palau, vam gaudir del Castell de focs que ja no tenim per la Festa Major!