dilluns, 24 d’agost del 2015

JA LA TENIM AQUÍ!

Parlo de la nostra Festa Major. La de Palau-solità i Plegamans. La de totes i tots els palauencs i plegamanins. Quan arriba el final del mes d'agost, de les vacances, de l'estiu..., i de vegades, quan torna a fer calor, després de les típiques tempestes de l'època, arriba la gran traca final en forma de festa col·lectiva.
 
Ara que ja hi comença a haver moviment pels nostres carrers, places i parcs..., quan els veïns i veïnes del poble ens retrobem pel carrer i ens interroguem sobre com ha anat el periode estival: que si viatges, que si sortides puntuals, que si no ens hem mogut per aquest o aquell motiu..., etc. Ara és quan tenim davant nostre el senyal més evident que el descans, el relax i la desconexiós'acaba, i que, a partir del proper dia 1 tenim molta, però que molta feina al davant.
 
Tenim les nostres feines professionals, que alguns, al llarg d'aquesta setmana, ens dedicarem a anar preparant per l'inici de l'activitat que, si tot va com volem, serà intensa i trepidant. I no s'ens acudís pas mai de queixar-nos de massa feina!
 
Tenim (els regidors/es de l'Ajuntament) la nostra gran tasca al servei dels altres. Mai hem d'oblidar que, si som on som, és perquè els nostres veïns i veïnes ens hi han posat. Si hem decidit treballar pel poble, és perquè ens l'estimem. Si ho fem, i a més, sense renunciar a les nostres tasques laborals o professionals, és perquè així és com entenem la política i el servei als altres.Si algun dia veiem que no podem arribar a l'assoliment dels nostres objectius, voldrà dir, que en alguna cosa ens vam equivocar quan vam decidir dedicar-nos a la política local. I tant és així, que, a partir del dia 1 de setembre, haurem de mantenir-nos amb totes les nostres forces per tal de fer bé la nostra feina, i el mateix i amb la mateixa estima i dedicació a la tasca de servei als altres que comporta l'assoliment de tasques de govern.
 
Ara toca gaudir plenament de la Festa Major que, entre tots, com així es va implantar a partir del 2007, hem preparat. Com va manifestar l'alcaldessa en el seu discurs d'inici de la Festa Major d'ara fa tres o quatre anys: "Si hi ha quelcom que no us agrada o no surt prou bé, és la responsabilitat de tots". I és que, a partir dels diversos processos participatius portats a terme al llarg de l'any amb entitats, col·lectius i representants públics del poble,la festa respon al que entre tots hem decidit que sigui. A ningú li agrada tot, però támpoc hi ha a qui li desagradi tot. Per tant, tothom té el que li cal per gaudir de la festa en el que li és més agradable.
 
Serà durant aquests dies que ens anirem saludant i comentant el que calgui pels nostres carrers i en els diferents actes, activitats, concerts, etc. És quan la gent pot requerir dels seus representants el que consideri oportú sense defugir l'esprit festiu del moment.
 
Però, com deia en el meu darrer post, enguany tot és diferent. enguany no hi ha ningú que hagi desconectat del tot, i, és ara, a partir també del dia 1 de setembre, que ens activarem encara més si cal, amb l'objectiu d'aconseguir que el dia 27 de setembre la gent del nostre poble surti de casa, vagi a votar, i s'evidenciï que a Palau-solità i Plegamans hi ha una clara majoria de ciutadans a favor que Catalunya esdevingui un nou estat independent.
 
Cal recordar que en el Pacte de Govern subscrit entre CiU, PSC i Ganemos Palau, s'estableix que si en aquestes eleccions hi ha una clara majoria de palauencs i plegamanins a favor de la independència, la política municipal ho haurà de tenir molt en compte, i serà aleshores quan, es podrà plantejar, (amb possibilitat, si cal, de consulta a la població) l'entrada del nostre poble a l'associació de Municipis per la Independència, AMI, doncs serà el poble qui així ho haurà decidit.
 
Ara però, sense oblidar els grans reptes de país, municipals i personals que tenim al davant, gaudim de la Festa Major, que la feina que ens ve a sobre és molta i tant intensa que, fa tres-cents anys que l'estem esperant i no serà pas ara quan ho desaprofitem!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com