dimecres, 21 d’abril del 2010

MILLORANT L'ESTACIONAMENT AL CENTRE DEL POBLE

Noves places d’aparcament al voltant de la Zona de Vianants i en altres punts del centre

La regidoria de Via Pública ha engegat actuacions per augmentar les places d’aparcament en els barris centrals del municipi, on ha crescut notablement la demanda en els darrers anys. Cal destacar el pla especial de reestructuració de places d’aparcament als voltants de la Zona de Vianants que s’està creant en els carrers més cèntrics de la vila. “L’Ajuntament ha creat noves places d’aparcament en zona blava als carrers que envolten la futura Zona de Vianants mirant de donar resposta a les demandes dels comerciants”, explica el regidor de Via Pública, Josep M. Serraviñals.

I és que es mantindrà, aproximadament, el mateix nombre de places d’aparcament en zona blava al centre malgrat l’eliminació d’estacionaments que implica la creació de la Zona de Vianants. S’hi estan creant de noves al costat de l’església de Sant Genís, al Camí Reial (entre els carrers St. Miquel i Barcelona), al c. Barcelona (al costat de la plaça Onze de Setembre) i al c. Dr. Navarro (entre els carrers Barcelona i Sant Miquel), entre altres vies.

Paral•lelament, ja s’han creat noves places d’aparcament sense limitació de temps a diversos carrers dels barris centrals, actuació que en alguns casos ha obligat a transformar carrers de doble sentit en vies de sentit únic. Actualment, la regidoria estudia repetir aquesta actuació en altres carrers per guanyar més estacionaments. Aquesta remodelació de places d’aparcament va acompanyada de reestructuracions de passos de vianants, de voreres i d’altres elements per millorar la seguretat dels vianants i la visibilitat dels conductors, facilitant les maniobres d’aparcament i el trànsit en general.

N’és un bon exemple la disposició dels aparcaments en semibateria de l’av. Diagonal després del canvi de sentit de la via. Ara els conductors de vehicles surten de cara de la seva plaça d’aparcament, millorant molt la visibilitat. La regidoria de Via Pública continua estudiant la possibilitat de crear nous llocs d’aparcament, tant de zona blava com d’estacionament lliure, als carrers del centre i a d’altres punts del municipi per fer compatibles i donar resposta les demandes de col•lectius com els comerciants i els veïns de Palau-solità i Plegamans.