dimecres, 3 de novembre del 2010

MENTIDES

Mentides. Aquesta és la idea que subjau després de llegir una determinada publicació que, sota el paraigua de la INDEPENDÈNCIA INFORMATIVA, practica tot el contrari del que predica.

Algú em pregunta si això em genera impotència o preocupació. La resposta és molt òbvia: Es comença a detectar en determinats grups o ambients, cada cop més minoritaris al nostre poble, que hi ha nervis i desesperació davant l’avenç impertèrrit dels rellotges electorals. Observen amb neguit com a finals d’aquest novembre se’ls acaba el poder a nivell nacional, i com d’aquí a poc més de set mesos probablement perdran també el domini dels principals governs municipals, provincials i comarcals de Catalunya.

Entenc perfectament el seu nerviosisme i desesperació. I que això comporti un increment en la pressió política, en el control del govern, en la intensitat del debat, etc. El que no puc arribar a entendre és que tot valgui, que la mentida esdevingui la guia de l’actuació política i que hi hagi mitjans que es prestin, també desesperats, a la batalla de la indignitat política i moral.

Llegim:

1- Que s’ha adquirit un vehicle oficial d’us exclusiu per a l’alcaldessa.

Doncs no. És un vehicle policial no logotipat del que en disposen la majoria de policies locals. Que dóna seguretat als ciutadans i que s’ha demostrat molt útil en la lluita contra l’incivisme, les bandes organitzades, per a perseguir tot tipus de delictes, etc. Tots els agents de la policia estan plenament capacitats per a la seva conducció i resulta innecessari superar cap curs com també s’afirma.

2- Que un agent està realitzant un curs per a la protecció de l’Alcaldessa.

Evidentment no és només per l’Alcaldessa, si no per totes les autoritats. És el que té ser policia; que de vegades s’ha de protegir a les autoritats. Així també ho va considerar el govern socialista de Palau al haver-hi enviat dos efectius durant els seus mandats.

3- Que el regidor d’Urbanisme està provocant l’enderroc de la casa Manén

No només és absolutament fals, si no que ratlla el surrealisme després de tot el que està fent el Regidor Serravinyals per evitar que l’especulació urbanística s’emporti per davant bona part del Patrimoni local.

4- Que l’Inspector de Policia és un càrrec de confiança

També fals. Per expressa recomanació del Sotsdirector de Coordinació de la Policia de Catalunya, Sr. Carles Sánchez, es va crear la plaça d’Inspector. Es van convocar proves selectives obertes per concurs-oposició, primer per ocupar-la de forma interina i després definitiva. Totes les proves van ser superades amb escreix pel Sr. Xavier Virgili. Proves que inclouen el curs d’Inspector, tal i com marca la llei.

5- Que el Sots-Inspector se l’ha apartat de la Prefectura.

Doncs altra vegada, la tossuda realitat és diferent, i és que el SotsInspector de la Policia, i responsable de l’àrea municipal de Protecció Civil i Emergències, va demanar instal•lar-se en un altre lloc per poder desenvolupar millor els Plans d’Emergències Municipals. Raó per la qual s’ha habilitat un despatx a la nau de les brigades, des d’on ja s’ha elaborat el pla Basic de Protecció Civil, està apunt de concloure els plans especials per inundacions neu i foc, i ha treballat tots els plans d’autoprotecció dels diferents edificis municipals. D’aquí a poques setmanes es reincorporarà novament a les seves tasques de Sots-Inspector de la Policia Local. I que, per tant, no existeix cap triumvirat ni res que s’hi assembli.

6- Que hi ha greus divisions entre el Cap de Policia i el Regidor

Doncs, res més que les divisions no van més enllà de les existents en qualsevol grup humà, empresa, entitat, agrupació, etc.

7- Que es van donar ordres de registrar a qui accedia a la Fira Palau el dia de la Inauguració.

Una altra mentida. Una mostra d’impotència davant l’estrepitós fracàs de la cassolada contra el Govern pel carril bici. Aquestes formes són només pròpies d’una minoria. Quan la majoria de ciutadans expressa les seves opinions de manera educada i serena, que és molt més efectiva, i a la que aquest Govern sempre està obert a escoltar.

8- Que l’Inspector té un sou de 70.000 euros anuals

Una nova mentida, com ho eren també els sous en el seu dia publicats per una presumpta associació veïnal.


La veritat sempre acaba sortint i posant en evidència a aquells que, lluny de mantenir-se al servei de la comunitat, la utilitzen com a arma llancívola sense escrúpols de cap mena, per mirar d’arravatar un poder que van ser ells i només ells els qui el van perdre, per mala gestió, males arts i nul esperit de servei.

Finalment, s’atreveixen a exigir-me que em retracti i disculpi per opinar en llibertat. Pensen ells demanar disculpes per mentir?

Jaume Oliveras Malla
Regidor de Governació, Comunicació i Joventut