dijous, 6 d’abril del 2017

MENYS ATUR, MILLORA L'ECONOMIA..., PERÒ AUGMENTEN LES NECESSITATS SOCIALS BÀSIQUES!

Tal i com ja vaig fer l'any passat, durant les properes setmanes aniré explicant o desgranant allò que considero més destacable del que s'ofereix des de l'àrea bàsica de Serveis Socials del nostre poble, d'acord amb els resultats o conclusions de la Memòria de 2016. enguany, amb l'aventatge de poder comparar dades amb els trets més destacables de 2015.
 
en aquest sentit, començarem, en aquest apunt, pel que s'anomena Prestacions Econòmiques d'Urgència Social.
 
D'entrada us diré que, si aquest tipus de prestacions van suposar una despesa de 162.897,64 euros al 2015, l'any passat van ser un total de 176.457,68 euros. I és aquesta la raó del títol de l'article. I és que, essent cert que les dades     macroeconòmiques estan millorant de forma objectiva, que l'atur està baixant a un ritme de cent cinquanta aturats menys l'any al nostre poble, que hi ha més oferta de treball, que des de l'àrea d'Ocupació i Empresa liderada per la nostra companya Laura Navarro, s'està conectant com mai abans fins ara la demanda i la oferta de treball, que s'estan creant uns nombrosos i fructífers plans d'ocupació..., o pel que sigui, la realitat però, tot expressant unes xifres d'atur a Palau-solità i Plegamans d'un onze per cent, també és cert que les necessitats bàsiques de les persones segueixen en augment, i que, és des de Serveis Socials que es cobreixen aquest tipus de necessitats, sense que ningú quedi sense poder disposar d'una vida digna, cobrint el dret de tota persona a gaudir d'un nivell de vida que no impliqui quedar-se sense cap dels seus drets bàsics i fonamentals per raons de precarietat econòmica o laboral.
 
Tant és així que, pel que fa a la primera d'aquestes necessitats bàsiques, la que es refereix a la Manutenció, és a dir, alimentació, vestit, etc, si al 2015 hi van haver un total de 287 sol·licituds, pel 2016 van ser-ne 504, amb una despesa de 64.467,28 euros.
 
Pel que fa  a les despeses relacionades amb l'habitatge, és a dir, ajudes al lloguer, la hipoteca o l'allotjament alternatiu, pel 2015 hi van haver 79 sol·licituds i al 2016 en van ser 97, amb una despesa de 37.231,19 euros.
 
En quant a les ajudes pels suministres (allò que ara en diuen Pobresa Energètica, per a les despeses de llum, gas, aigua...) al 2015 hi van haver 426 sol·licituds, per 667 al 2016, amb una despesa total de 47.614,36 euros.
 
Respecte a les ajudes per Farmàcia, és a dir, medicaments, bolquers, alimentació per a nadons, etc, al 2015 vam rebre 57 sol·licituds, per 45 al 2016, amb una despesa total de 2172,07 euros.
 
Finalment, a l'apartat anomenat Altres, que inclou tot el que es refereix a llibres, material escolar, despeses a l'escolarització, ajudes a la mobilitat, activitats de lleure i esportives, etc, al 2015 hi van haver 254 sol·licituds, per 224 al 2016, amb una despesa de 34.992,68 euros.
 
Vull aclarir que, quan parlo de sol·licituds em refereixo a les persones que ho han demanat, complint amb els requisits i barems establerts legalment i pel propi Ajuntament, prèvia valoració de la situació econòmica i psicosocial de qui ho demana.
 
en conseqüència, el compromís de l'equip de govern municipal d'anar incrementant any rere any les partides d'ajuds i prestacions de Serveis Socials, es fa evident que responen a la realitat que tenim. I amb tot, cal seguir treballant intensament, com es fa, no només per anar reduïnt les llistes d'aturats, que també, sino d'aconseguir que els llocs de treball serveixin perquè les persones assoleixin un nivell de vida digna.
 
Quan deiem (i diem) que primer són les persones, volem dir això: feina, salaris dignes i Justícia Social per a tothom!



Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com