dilluns, 8 de març del 2010

ACTIVEM EL PLA PER RISC DE NEVADES I GLAÇADES


La neu arriba a Palau-solità i Plegamans

Des de poc després del migdia que la neu ha començat a caure a Palau-solità i Plegamans, essent una nevada contundent a primera hora de la tarda, cosa que ha fet que la neu hagi quallat tímidament en parcs i jardins i en algunes vies del municipi poc transitades. Si la nevada pren força durant la tarda i la neu qualla, moltes vies del municipi podrien ser perilloses per als vehicles rodats, especialment les que condueixen a punts elevats.

L’Escola Municipal de Música restarà tancada durant la resta del dia, així com les demés dependències del Castell de Plegamans, donat que es troba en un punt elevat del municipi amb un accés perillós en cas de neu. També queda tancat l’Espai Jove l’Escorxador com a mesura de prevenció. Les escoles bressol municipals i la resta de centres educatius queden en serveis mínims per a la resta del dia, si bé restaran oberts fins que tots els alumnes hagin estat recollits pels seus pares o mares.

Des d’aquest matí, l’Ajuntament ha activat l’operatiu municipal per precaució davant el temporal de neu, fred i vent que afecta avui bona part de Catalunya i que es preveu que es mantingui fins demà, dimarts 9 de març. Per exemple, s’ha repartit la sal que podria arribar a ser necessària a tots els centres escolars i equipaments municipals. Hi ha preparats també tres camions, amb tres persones cadascun, així com les brigades municipals, per si han de fer actuacions d’urgència, especialment en punts sensibles com les escoles. Els voluntaris de Protecció Civil estaran preparats durant la tarda per actuar en cas necessari.

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i els cossos de seguretat recomanen a la ciutadania palauenca que respectin els consells de seguretat. Es recomana especialment evitar els desplaçaments que no siguin necessaris.

Informeu-vos de les previsions metereològiques i de l’estat de la xarxa viària i les rutes a seguir als mitjans de comunicació:
• Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)
• Instituto Nacional de Meteorologia (INM)
• Trànsit: Web de la Mobilitat
• 012 Atenció Ciutadana
• Ràdio (especialment les emissores informatives) i altres mitjans de comunicació.
• Consells Departament Interior Generalitat de Catalunya
En cas d'emergència, truqueu immediatament al 112 i doneu-los la màxima informació.