divendres, 7 de maig del 2010

FELICITEM-NOS PER LA IDENTIFICACIÓ DE L'AUTOR DE LES PINTADES MECONE!


La Policia Local identifica l’autor de moltes pintades al mobiliari urbà

Les investigacions de la Policia Local han conduït a la identificació de l’autor d’un gran nombre de pintades que embrutaven el mobiliari urbà de Palau-solità i Plegamans amb la firma “Mecone”. Es tracta d’un menor d’edat, amb residència al municipi, que ja ha estat imputat per la Policia Local per “falta de deslluïment en béns immobles”. El noi ja ha reconegut que és l’autor de les pintades.

El regidor de Governació, Jaume Oliveras, felicita els agents de la Polica Local “per l’èxit en la investigació d’aquest cas que havia indignat molta gent a Palau-solità i Plegamans en veure com la paraula ‘Mecone’ apareixia per tot arreu”. Segons Oliveras, el fet d’identificar l’autor “ajuda a trencar amb la sensació d’impunitat que tenen moltes de les persones que malmeten l’espai públic, causant greus perjudicis estètics i econòmics al conjunt de la població”.

La firma “Mecone” s’havia fet recentment gairebé omnipresent, apareixent en un munt d’indrets del municipi, sobretot en el mobiliari urbà i especialment en el que s’instal•lava de nou, com a la recentment renovada rambla Mestre Pere Pou. Les indagacions de la Policia Local, dutes a terme per la recentment creada Unitat de Proximitat, fan sospitar que la mateixa persona ha fet pintades amb la mateixa firma en època de vacances a les poblacions de Blanes i Malgrat de Mar, que també han vist com la paraula “Mecone” s’estenia pels seus termes municipals. Aquests dos municipis ja estan investigant si l’autor de les pintades al seu mobiliari urbà i espai públic són obra de la mateixa persona, cosa que, si es confirmés, els motivaria a imputar-li la mateixa falta.

De moment, la imputació de la Policia Local ja s’ha traslladat a la Fiscalia de Menors, que serà qui proposi al jutge les mesures correctores que consideri adients.