dimecres, 1 de desembre del 2010

REFLEXIÓ D'UN AMIC

Un meu amic, després d'aquestes darreres eleccions al Parlament de Catalunya, em diu textualment:

La manca de lideratge del partit dels socialistes a Palau-solità i Plegamans
El PSC ha perdut les eleccions amb un dels pitjors resultats de la seva història. Ha perdut fins a 9 escons al parlament de Catalunya i a Palau-solità i Plegamans 283 persones han perdut la seva confiança.

Una davallada previsible tenint en compte el pèssim lideratge que ha exercit el President en funcions José Montilla. Ara bé, el PSC de Palau-solità i Plegamans va pel mateix camí de baixada si no posa fre a la manca de lideratge que hi ha al partit local. Des de fa tres anys i mig, la cap de llista de la formació, Teresa Padrós, no ha obert boca en cap ple, no ha exposat en cap moment cap projecte impulsat per la formació i no ha donat la cara en cap moment. Una estratègia extremadament perillosa si tenim en compte que els palauencs i palauenques que tenien com a punt de referència la Sr. Padrós, no han trobat en ella cap recolzament.

Ara, després de la davallada de vots que ha patit el partit a nivell de Catalunya i també a nivell de Palau-solità i Plegamans, els socialistes palauencs no tenen cap referent en qui recolzar-se. Seria poc creïble que ara, els socialistes, de la mà de la Teresa Padrós, sortissin a defensar el seu projecte quan no ho han fet durant tres anys i mig.

En definitiva, davant la proximitat de les eleccions municipals del proper 22 de maig, a Palau-solità i Plegamans es presenta un panorama molt interessant.

També caldrà veure si l’actual alcaldessa de Palau-solità i Plegamans es capaç de seguir mantenint l’ordre dins el tripartit fins a finals de legislatura. Una dada que li permetria mostrar la seva força davant els possibles adversaris polítics.


I jo que contesto:

Tens tota la raó pel que fa a l'anàlisi de la situació de carreró sense sortida en la que es troben els socialistes palauencs.

I jo que ho visc des de dins, considero, i n'estic ben segur de la fortalesa del tripartit palauenc. I n'estic segur, no només perquè ho visc des de dins, sino perquè tots plegats, és a dir, els 9 regidors/es que conformem l'actual equip de govern, ens hem cregut que la nostra lluita és pel poble, per recuperar-lo de dotze llargs anys d'abandó i desinversió, i perquè també ens creiem que som un govern de persones i no tant de partits.

La feina feta ho demostra. I lluny dels que pensen que aquests resultats res tenen a veure amb la realitat electoral municipal, com ja avançava jo mateix en un dels meus darrers articles publicats, això no ha fe´t més que començar. Només cal observar publicacions radicalment contràries a l'actual equip de govern i que s'autoanomenen independents, així com les pàgines dels partits de l'Oposició.

La seva desesperació es fa palesa cada dia que passa.