diumenge, 21 d’agost del 2011

I QUE TINGUEU UNA MOLT BONA FESTA MAJOR!

En arribar el darrer dissabte del mes d'agost, amb ell ens marquem el final de les vacances d'estiu amb la traca final en forma de Festa Major a Palau-solità i Plegamans.

No crec que, quan ambdues parròquies, la de Santa Maria de Palau-solità i la de Sant genís de Plegamans, van consensuar en celebrar de forma conjunta la nostra gran festa, deixant enrere velles rivalitats i tensions socials i familiars, pensessin, precissament en que es tractava del final de vacances i d'una mena de ritual extrany per a preparar-nos a tots per a la nova etapa de treball. Però, el cert és que, en la època moderna, això ha acabat suposant el retrobament després de la pausa estival i l'esclat previ a la recuperació de la normalitat quotidiana.

Oblidant-nos de tensions, de les necessàries diferències i apostant per un gran esprit de celebració i convivència, aquest dijous dia 25 tindran lloc els primers actes de la Festa Major 2011; i per aquest motiu, vull desitjar-vos que la gaudiu amb plenitut, en tots i cadascun dels actes i activitats organitzades principalment des de la societat civil i amb el recolzament, sempre necessari, de l'administració municipal. sigueu doncs, molt feliços, gaudiu de la festa i feu que pugui mantenir el seu alt nivell tant de participació, com de qualitat i prestigi dins del nostre entorn.

Dit això, voldria fer algunes reflexions de caire polític a tenir en compte:

1. aquesta Festa Major 2011, tant pel bo com pel dolent, ha estat organitzada amb la gran participació de la gent del poble, les entitats, els joves, etc, però des de l'anterior govern municipal amb majoria de regidors i regidores de CiU, amb en Miquel Truyols com a Regidor de Cultura, d'ERC, en un 99%.
2. Que, segons la valoració feta des de les entitats juvenils es va plantejar la possibilitat de recuperar l'anterior ubicació de la carpa jove en els terrenys municipals propers a l'actual Skate parc. Aquest fou també el compromís assolit entre els veïns de la zona propera a les atraccions de la fira i a l'envelat. Vam entendre les seves raons per recuperar l'ubicació anterior de la carpa jove, i així ens vam comprometre a actuar.
Ara observem com, no només s'ha mantingut l'instal·lació de la carpa jove prop de l'envelat i la Carrerada, sino que a sobre, l'actual alcaldessa manifesta als veïns en qüestió, que això ja estava contractat així des de l'anterior govern i que l'actual no hi pot fer res.
Cal que se sàpiga que això no és cert. que encara avui, si fos necessari, es pot traslladar la carpa jove als terrenys de l'Avinguda Maria Aurèlia Capmany; i que, per tant, si no es fa és per la voluntat exclusiva de l'actual govern de voler mantenir aquesta ubicació i no voler escoltar als veïns afectats.
Aquest és un compromís al que vam arribar la pròpia Alcaldessa Mercè Pla, el Regidor sr. Truyols i jo mateix com a regidor de Joventut.
3. Que des de l'actual regidoria de Festes s'han articulat uns petits canvis. S'ha acordat fer la tradicional cantada d'havaneres a la Plaça de la Vil·la, a la nova zona de vianants així com el concert de jazz que també es farà en el mateix lloc.
Observo amb sorpresa com, persones que s'han dedicat d'una forma sistemàtica a despotricar de la zona de vianants al·ludint a la seva escassa utilitat i sentit, ara s'en adonen de les seves grans prestacions de tot tipus: comercials, socials, festives, etc. M'en alegro que davant l'evidència no hagin pogut fer res més que rendir-se a quelcom que n'hem gaudit ja tots de forma plena durant aquets darrers mesos de primavera i estiu. Feia goig veure aquests carrers plens de gent, de nens jugant, de persones pasejant i, en definitiva de veure com finalment aquest poble ja té un centre i que ens depara un futur inmillorable.
El que no sé és si la decisió de traslladar aquests actes al centre és la més adequada. Penseu que a les havaneres hi acudeixen cada any al voltant de les 2000 persones, i que aquest fou el motiu del trasllat als jardins de can cortès. Veurem si aquesta nova plaça és capaç d'engullir la gentada que hi acudirà. M'agradaria que la iniciativa prosperés amb èxit, però penso que abans s'hauria de calcular si el lloc és l'idoni.
Pel que fa al concert de jazz, segueixo dient que nosaltres, abans que l'actual govern, ja apostàvem pel centre en tot el que fos possible; però un concert que pretén un nivell d'acústica i de silenci molt important, no crec que mereixi un canvi com aquest que, passa d'un marc romànic impressionant a una plaça urbana i molt concorreguda, rodejada de carrers amb vehicles circulant i establiments que provoquen un important nivell de soroll.
Per tant, segueixin reconeixent la gran tasca de l'anterior govern i potenciant la seva obra, però, pensin amb quines són les activitats més adequades, que segur són moltíssimes.
4.
Finalment, ens trobem amb una activitat nova i que parteix de la iniciativa privada. es tracta del Correbars. I és una demostració més de la gran satisfacció dels establiments de la zona centre amb la vianantització, i aprofiten la nova infrastructura per fer quelcom per a la promoció dels seus negocis i contribuir d'una forma decisiva a fer encara millor la nostra gran festa. Els desitjo molta sort en aquesta nova empresa, que sigui tot un èxit i que no s'hagin de lamentar conflictes de seguretat importants que en cap cas es mereix un municipi com el nostre.

Molt bona Festa Major!