divendres, 2 d’agost del 2013

RESPOSTES DEL GOVERN I DISTENSIÓ ESTIUENCA

La veritat és que, trobant-nos al principi del periode de vacances, comença a fer una mica de mandra parlar-vos de qüestions relatives a la política municipal. Però, com que us vaig dir que us comentaria les respostes a les preguntes formulades que consten en el post anterior, i també s'ha produït algun fet nou digne de ser comentat, passo breument a explicar-ho.
 
En quant a les preguntes, ens van contestar que els 21 780 euros destinats a l'advocat Bartomeu Martínez durant el primer trimestre d'enguany, són perquè assessori a l'equip de govern, i només a l'equip de govern, en diverses matèries que no van voler especificar. Recordeu que, a aquests diners s'hi han de sumar els 18 000 euros de l'any passat que van servir per denunciar a l'anterior alcaldessa, a la interventora, a la secretària municipal i d'altres sense cap altra fonament que la de seguir fent soroll contra l'anterior equip de govern liderat per CiU.  (Desprès ens diuen que no fan castell de focs perquè s'ha d'estalviar!)Sabeu quant costa el que fan a sentmenat? 2200 euros.
 
En relació al tema del cap de la Policia, diu la regidora marcuello que, com que no hi ha l'inspector en cap, que ja han deixat sense efecte la resolució nomenant coordinador i càrrec de confiança al sotsinspector i que és aquest qui fa de cap de la policia; tot i que tampoc ho podria ser el sergent donat que també està de baixa com l'inspector.
 
Respecte de les inspeccions a determinats establiments dedicats a forn de pa i alimentació, ens van confirmar que eren certes i que no s'els havia obligat a fer grans obres de reforma per complir amb la llei, sino que només s'havien efectuat recomanacions.
 
Sobre el criteri de la regidora Marcuello en quant a les seves contradiccions a l'hora de comparar el cas Montjuïc amb un futur cas Turons, va dir que repassaria el que havia dit en els plens sobre Montjuïc per comprovar tal contradicció.
 
Pel que fa a les antenes de la companyia de telefonia mòbil Movistar, el regidor Pedro Sánchez va confirmar els problemes de cobertura, manifestant que s'estava treballant en l'aplicació del mapa sobre aquest tipus d'antenes aprovada pel consistori i que es treballava per tal d'aconseguir un acord entre totes les companyies per mirar que emetessin des de l'antena existent al cementiri municipal.
 
D'altra banda, en quant al tema de la possibilitat que Caritas, l'ANC i d'altres poguessin posar parada, barraca, etc. per la Festa Major, van dir que haurien d'haver intervingut en el procés participatiu dels actes de la Festa Major per tenir-hi dret. No vam acabar d'entendre la raó per la qual ICV sí que té sempre parada i no és pas que participi en tot plegat.
 
Finalment, sobre la petició de l'ANC d'avançar l'horari d'inici de l'acte institucional del dia 11 de setembre amb motiu de la Diada Nacional per facilitar la sortida dels autocars que han de portar les 251 persones inscrites del nostre poble a la cadena humana, donat que l'ANC ens ha destinat a un tram de la població de Palafolls, s'avançarà l'horari a les onze del matí per si, al final, es considera oportú que surtin cap allà sobre la una del migdia. Per tant, tot solucionat.
 
Ja us he dit que em comença a fer mandra aquests dies parlar-vos de política municipal, però un dia d'aquest us explicaré la peculiar intervenció de l'alcaldessa durant l'acte (concert líric) que va tenir lloc el passat divendres dia 26 de juliol als jardins de la masia de can Falguera. Com que tant s'hi va manifestar en contra de la seva restauració en el seu dia, ara no sap com fer-s'ho per justificar aquesta gran i importantíssima inversió!