dilluns, 25 de maig del 2015

NO HA POGUT SER

Us haig de reconèixer que m'ha costat molt posar-me a escriure aquestes línies, i que ho faig amb llàgrimes als ulls. Em sap molt greu no haver assolit els resultats electorals pels que tant hem lluitat. I em sap greu per moltes raons: Per CiU, per la seva militància, pel nostre poble, però sobretot, per les persones que tant han treballat, tant s'han lliurat en cos i ànima al nostre projecte, pels que s'han incorporat de forma entusiasta a la nostra llista, pels que, amb gran sacrifici, s'han avingut als nous plantejaments de renovació i regeneració, i perquè, tot s'ha de dir, aquesta derrota en les eleccions municipals d'ahir han suposat un cop molt fort en tots nosaltres que, tot i que costarà, ens hi sabrem sobreposar, sabrem tirar endavant i aprendre que res no és fàcil, però que amb persistència tot és possible.
 
Per tant, cal reconèixer de forma explícita que la Teresa Padrós ha guanyat sense paliatius les eleccions d'ahir. Que CiU ha obtingut més de cinc-cents vots menys. Que les nostres sensacions eren unes altres, i que per tant, cal saber que no sempre ens podem guiar pel que ens diuen o transmeten.
 
De fet la irrupció de noves forces polítiques com Ganemos Palau o C's i també la CUP, que s'han afegit amb representació al consistori, fa que tot plegat resulti molt difícil d'analitzar. Però, els resultats són els que són, amb això s'haurà de gestionar la política municipal durant els propers quatre anys, i la dificultat ara es troba en cercar la millor fórmula per formar govern, doncs tampoc la Teresa ho tindrà gens fàcil.
 
Ahir mateix, abans de decidir-me a trucar a la guanyadora  per felicitar-la, va ser ella mateixa qui es va posar en contacte amb mi a fi d'invitar-me a seure per parlar de possibles acords. Li vaig agraïr el seu gest, però també li vaig dir que abans hem de ser nosaltres els qui decidim quin ha de ser el nostre plantejament a partir d'ara.
 
Penso que, per una banda, caldrà decidir quin és el nostre paper en la legislatura que comença, i un cop esvaïts els dubtes, seré jo qui hauré de decidir si tinc o no cabuda en aquest nou panorama. Però, tot plegat ho hem de fer amb calma, amb serenitat, cap fred i peus a terra; sense precipitacions i posant la decisió en mans dels nostres militants.
 
Ho vaig dir el dia de la meva presentació el passat 27 d'abril: "Els nostres principis han de ser la Humilitat, la Generositat, la Valentia i la Persistència"! Cal ara molta humilitat per reconèixer la derrota. Ens caldrà tota la generositat per trobar el camí més adequat per tal d'encarrilar la legislatura 2015-2019, tota la valentia necessària per no defallir i saber-nos un nou equip renovat de persones guanyador com a tals, i gran persistència a fi de recuperar-nos del cop i preparar-nos per a grans fites en el futur. Sé que en sabrem, i sé que podrem!
 
Ara però, reflexionem-hi: No ha guanyat pas el PSC sino la Teresa. També ella ha begut en gran part del nostre perfil de votants. ERC s'ha endut una important part del nostre vot sobiranista, per molt que ens haguem esforçat a explicar que nosaltres som i seguirem essent independentistes. Que, sense que ens serveixi d'excusa, també ens afecta la situació general que ha incidit a CiU en aquells ajuntaments que no governem. Que situacions de corrupció com les dels casos Pujol i Palau, també ens han passat factura; o que la postura política d'en Duran tampoc ens ha ajudat en els nostres esforços d'explicar el ferm compromís amb el Full de Ruta cap a la independència. És tot això i més el que caldrà valorar. Potser si sóc o no la persona més adequada per seguir encapçalant el projecte. Entre tots ho haurem de decidir un cop passada aquesta desesperança inicial. I ho hem de fer pensant en el nostre poble, en els anys que venen i pel be de tots els nostres veïns i veïnes.
 
Finalment, permeteu-me agraïr el suport que m'esteu donant tantes persones, amics i familiars. Perdoneu-me els que encara no heu rebut la meva resposta a les vostres trucades. Anirem parlant en els propers dies, i de ben segur que sabrem afrontar aquesta nova situació amb la fermesa i dignitat necesària per encaminar-nos de nou cap a una segura victòria electoral pel 2019!
 
901 GRÀCIES!!!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com