dissabte, 15 d’agost del 2015

AGOST DIFERENT

    De fet, aquest mes d'agost de 2015, és ben diferent dels altres viscuts fins ara. I, em direu: Però, evidentment que cada estiu és diferent, cada any hi ha circumpstàncies que fan que el mes d'agost (que és quan jo estic de vacances) sigui diferent dels altres! I és cert. Però, també ho és que enguany, sigui pel que sigui, per la situació del país, per la nova dinàmica endegada en el govern municipal, per les circumpstàncies personals i familiars, o pel que sigui, és del tot peculiar i no és pas identificable ni de lluny amb la resta de vacances viscudes fins ara en els darrers anys.
 
Com sabeu, els advocats, tant si ens agrada com si no, ens veiem gairebé en l'obligació de fer les nostres vacances durant el mes d'agost. Com que algú un dia va decidir que era inhàbil des d'un punt de vista judicial, i per tant, que l'endemà del 31 de juliol és el dia 1 de setembre, doncs vinga, a fer vacances! I no seré pas jo qui em queixi! Posats a triar, potser preferiria el juliol o el setembre; però no cal pas que hi donem més voltes!
 
Enguany, l'habitual retirada estival d'al menys tres setmanes al poble nordampurdanès de Cantallops, s'ha vist estroncada per raons d'indisposicions i hospitalització d'un familiar directe. Això ha comportat que, malgrat estar de vacances, he hagut de romandre a Palau-solità i Plegamans fins el dia 10. Un cop superades (esperem que de forma definitiva) les esmentades indisposicions, he pogut gaudir de l'ambient tramuntanal fins avui, que, havent tornat a Palau, per marxar una setmaneta sencera a la platja, observo com n'és de tranquil el nostre poble en el dia de la Mare de Déu d'Agost, al bellmig de les vacances. Diria que, ara que no hi queda gairebé ningú aquí, podria resultar un bon lloc per fer una retirada espiritual i fugir del soroll i el brugit de les zones turístiques. I pensar que el nostre poble és Municipi Turístic! Diria que aquest fet ens hauria de fer pensar de cara a futures propostes en aquest àmbit.
 
A partir del dia 24 d'agost, veurem com torna el moviment, l'ambient de gent, dels nens i nenes pels nostres parcs i carrers, com tornen a obrir una gran part dels comerços ara tancats, i sobretot, quan arribi el dijous 27, sí que la festa i el soroll s'apoderarà dels nostres carrers amb l'arribada de la Festa Major.
 
Avui però, m'agrada gaudir d'aquest silenci, d'aquesta tranquil·litat, d'aquesta buidor, d'això que algú amb males intencions en diria ambient d'un poble fantasma. Un poble on no hi passa absolutament res, on, fins i tot, la pluja i l'airet el fan encara una mica més melancòlic...
 
Demà marxaré cap al soroll, l'ambient de costa, els problemes per aparcar el cotxe, els restaurants plens i els abusos en els preus de tot el que s'ens pugui acudir comprar que, potser, al cap de dos dies, ens n'adonarem que no ens serveix per a res.
 
Però, aprofitem per gaudir de nosaltres, de la família, dels nostres fills i filles. Quan tornem, ens endollarem a la Festa Major, i de seguida Sant Tornem-hi a la feina, a l'Ajuntament, a Governar i, com no, a implicar-nos a fons en la campanya per les eleccions del 27 de setembre, que és la gran i única oportunitat de portar Catalunya a la seva plena independència i així deslliurar-nos d'una vegada d'un estat opressor, d'un estat que ofega, que manipula, que tensiona, i per què no dir-ho: que ens roba!
 
Malgrat tot però, estant de vacances, les necessitats de les persones al nostre poble i arreu, es mantenen. I encara que sigui el mes d'agost, segueixo atenent, ni que sigui a través de la signatura electrònica, com així es va implantar en el mandat municipal 2007/2011, l'autorització d'ajuts urgents de tota mena: per a llibres, matrícules, pagament de factures de la llum, del gas, de l'aigua, veques menjador, ajuds per al lloguer i la quota hipotecària. ajuts per a cobrir despesa farmacèutica, odontològica, per a transport adaptat, i un llarg etcètera. Això en cap cas pot quedar desatès per raó de les vacances. I és per tot plegat, que aquest estiu és diferent. Però, qui es troba al servei d'una comunitat, mai pot deixar d'atendre les seves obligacions, i menys si es tracta de les persones més vulnerables, més necessitades o amb major risc d'exclusió.
 
Que tingueu també tots unes molt bones vacances!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com