dimarts, 4 d’agost del 2015

TREBALLEM TAMBÉ A FAVOR DELS ATURATS DE MÉS DE 55 ANYS

Nota de Premsa

 

L'Ajuntament demana la creació d'una prestació per als majors de 55 anys que han exhaurit l'atur

 

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans dóna suport a la creació d'una prestació econòmica per a les persones majors de 55 anys que estan en situació d'atur i que han exhaurit la prestació per desocupació.

 

Es tracta de la petició Garantia +55 que promou el sindicat UGT i que CiU (3 representants) va dur al Ple Municipal del 30 de juliol. S'hi van adherir el PSC (5), Ganemos Palau (2), C's (2), ERC (1) i el regidor no adscrit Miquel Truyols. La proposta es va aprovar amb 15 vots a favor, els de tots aquests representants a més a més de la d'ICV (1). El PP (1) va abstenir-se. La CUP (1) no va pronunciar-se per l'absència del seu únic regidor.

 

Laura Navarro, Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Ocupació, va presentar la proposta al Ple Municipal destacant la situació d'emergència: "Estem en un context de massiva desocupació, en el que el 19,6% de la població activa major de 55 anys es troba en atur, tot i que al nostre municipi és el 3,32%". Tal i com va continuar Navarro, es demana la creació d'una prestació econòmica per a les persones que es troben en aquesta situació i "que hagin cotitzat un mínim de 15 anys i exhaurit la prestació per desocupació".

 

La proposta reclama que l'import de la prestació sigui igual al salari mínim interprofessional vigent, si bé també reivindica que aquest assoleixi els 1.000€ mensuals. També que es mantingui entre el 90 i el 100% del còmput de les bases de cotització en la mateixa quantia que la darrera prestació contributiva per desocupació durant la percepció d'aquesta prestació. Això a efectes del càlcul de les prestacions de la seguretat social per incapacitat permanent, mort i supervivència i jubilació.

 

D'altra banda, la proposta demana afrontar "la gran complexitat i la fragmentació del sistema de protecció, per simplificar-lo i racionalitzar l'actual sistema de prestacions". "Cal fer-ho amb la col·laboració de l'administració central", continuava Navarro, abans d'afegir que aquest punt vol "abordar i millorar les inequitats de les prestacions i assegurar la comptabilitat d'aquestes amb altres rendes, salarials o no". Per últim, la proposta fixa també com a objectius "acabar amb l'estigmatització de les persones desocupades", d'una banda, i "analitzar l'eficiència dels programes d'inserció apostant per accions d'inserció i formació amb contingut real", de l'altra.

 




El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com