dijous, 26 de maig del 2016

AJUNTAMENT I CARITAS: UNA APOSTA DECIDIDA I CONSOLIDADA EN VERS LES PERSONES MÉS NECESSITADES!

L'Ajuntament i Càritas signen un conveni que regula l'atenció a les persones en situació de pobresa

 

El consistori aporta 8.000€ que serviran per fer front al lloguer de la nau on l'entitat emmagatzema i distribueix aliments

 

Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, i Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana de Terrassa, han signat aquest matí un conveni en el que l'Ajuntament i l'entitat acorden diverses accions per atendre les persones del municipi que no tenen capacitat econòmica per satisfer les seves necessitats bàsiques. Ho han fet acompanyats de Jaume Oliveras, Tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Socials, i Francesca Casajoana, coordinadora de Càritas al municipi.

 

Entre altres acords, el conveni inclou una aportació de 8.000€ que l'Ajuntament atorga a l'entitat. Aquests diners es destinaran, bàsicament, al lloguer de la nau en què l'entitat emmagatzema i distribueix aliments i altres productes de primera necessitat. El conveni és vigent de juliol a desembre del 2016. La donació cobreix l'import del lloguer (1.200€/mes) durant aquest període i un extra per fer front als rebuts de subministraments com electricitat o aigua. Tant el consistori com Càritas preveuen signar un nou conveni de cara al 2017 que doblaria l'aportació per tal de fer front al lloguer de la citada nau durant tot l'any.

 

"Cal fer un reconeixement majúscul a entitats com Càritas i Creu Roja, als voluntaris i voluntàries i a la feina que es fa des dels Serveis Socials municipals perquè han evitat que molta gent quedés desatesa en aquests anys tan durs", ha manifestat Teresa Padrós en l'acte de signatura. "L'aportació que fan a nivell humà té un valor incalculable", ha continuat. L'Alcaldessa ha dedicat també unes paraules a Francesca Casajoana: "És capaç de trobar solucions en qualsevol circumstància; sempre fa que tot tiri endavant". Padrós ha reivindicat que "calen governs més valents que instaurin polítiques de creació de llocs de treball", referint-se al nivell estatal i autonòmic i recordant que ajuntaments com el palauenc tiren endavant plans d'ocupació per a les persones en situació d'atur.

 

"Per a Càritas Diocesana aquest acord és molt important", ha subratllat Salvador Obiols. "Hem de posar l'accent en les 140 famílies que atén al municipi, més de 15.000 a la Diòcesi de Terrassa. Parlem de persones que ho estan passant molt malament", ha precisat el director general de l'entitat. Obiols ha demanat també als governs espanyol i català "que duguin a terme polítiques serioses per a la creació de feina". Ha contrastat això amb la tasca dels ajuntaments: "Estan desbordats perquè són la primera administració que atén la ciutadania; cal agrair l'esforç que fan". Tal i com ha explicat, les famílies que atén Càritas al municipi són derivades des dels Serveis Socials de l'Ajuntament. Obiols considera que el conveni "aporta transparència" pel que fa a la col·laboració que duen a terme les dues parts des de fa temps. De fet, i pel que fa al local, ja fa tres anys que el consistori s'havia ocupat de posar-lo a disposició de l'entitat.

 

Jaume Oliveras, regidor de Serveis Socials, ha detallat que "l'Ajuntament ha invertit 18.000€ en els darrers anys per adequar la nau a aquest ús". Amb aquests diners "s'hi han fet actuacions per instaurar mesures de seguretat contra incendis, un sistema de refrigeració, accessos per a persones amb mobilitat reduïda...". La inversió del consistori va permetre acordar amb el propietari que el primer any no es pagués lloguer. Després es va mantenir a un preu reduït, de 400€ al mes. "L'acord va vèncer el passat octubre i des d'aleshores s'ha negociat amb el propietari el preu i s'ha optat perquè l'entitat se'n faci càrrec i gestionar-ho tot plegat a través d'aquest conveni", ha relatat el regidor. "Es van valorar altres naus però s'ha decidit per mantenir aquesta per no perdre la inversió feta i perquè reuneix algunes condicions idònies: està ben comunicada, es troba a prop del centre i permet que les persones que són ateses puguin acudir-hi preservant la seva intimitat".

 

Donacions

A banda d'aquesta nau on s'emmagatzemen i es distribueixen aliments i altres productes de primera necessitat, Càritas compta amb un segon local al municipi. És on s'hi poden dirigir les persones que volen donar aliments que no es facin malbé (no frescos), roba, calçat, productes d'higiene... Es troba al número 221 de l'avinguda Catalunya, al centre de la vila. Està obert els dimarts i dijous de 17 a 19.30h.

 


Libre de virus. www.avast.com