dimecres, 15 de març del 2017

UN PAS DEFINITIU PER A LA CONSTRUCCIÓ DE LA FUTURA NOVA BIBLIOTECA MUNICIPAL!

S'obre el concurs d'idees per escollir el disseny arquitectònic de la nova Biblioteca Municipal

Obert a despatxos de la Unió Europea, el convoca la Diputació de Barcelona per adjudicar l'avantprojecte de l'edifici

La Diputació de Barcelona ha publicat el concurs obert d'idees per escollir l'avantprojecte arquitectònic de la futura nova Biblioteca Municipal de Palau-solità i Plegamans. La data límit per presentar-s'hi és el 18 d'abril del 2017. El plec, redactat pel Servei d'Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, estableix els requisits per optar al contracte i els tràmits que s'han de fer. El procés és completament obert i d'àmbit europeu. És a dir, s'hi poden presentar despatxos arquitectònics catalans, espanyols i de qualsevol país de la Unió Europea.

Jordi Pujol, regidor de Cultura de l'Ajuntament, destaca que "l'equip de govern seguirà treballant perquè les obres s'iniciïn el més aviat possible". Tot i la satisfacció, Pujol afegia un matís en declaracions fetes a Ràdio Palau: "El procés fins a la convocatòria del concurs ha estat més lent del que esperava i imaginava". "La nova biblioteca és un compromís central del mandat i aquest és un pas important", conclou el regidor. Afegeix que el disseny del nou equipament inclourà "espai sense definir" i que es vol convocar un procés participatiu "perquè la ciutadania defineixi les activitats que s'hi faran".

Amb aquest concurs s'escolliran cinc equips redactors finalistes. Cadascun d'ells haurà de presentar la seva proposta d'avantprojecte. Aquesta ha de respondre al programa funcional del futur equipament. D'entre els finalistes s'escollirà l'opció guanyadora, que obtindrà 20.000€ i serà la que es materialitzarà en la nova Biblioteca Municipal. L'equip redactor, a més, podrà ser contractat per l'Ajuntament per redactar el projecte bàsic i executiu. Les quatre candidatures restants rebran una compensació de 3.000€. El valor estimat del contracte és de 341.322,31€ (sense IVA).

El jurat del concurs valorarà els següents aspectes, entre altres:

·         La capacitat de disseny i la qualitat arquitectònica.

·         L'experiència de l'autor en projectes realitzats d'edificis similars.

·         L'experiència en projectes d'edificis energèticament eficients.

Ampliant el focus, la inversió inicial global que preveu el programa funcional perquè la biblioteca sigui una realitat és d'uns 4.200.000€, incloent-hi qüestions relatives a la construcció de l'edifici així com l'adquisició del fons documental, l'equipament informàtic, el mobiliari i altres aspectes. La previsió de les despeses anuals futures de la biblioteca se situa en uns 320.000€ per any.

 



Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com