dilluns, 23 d’octubre de 2017

DIMARTS 24, 20.30 DEL VESPRE: PLE EXTRAORDINARI I URGENT PER EXIGIR LA RETIRADA DE L'ACTIVACIÓ DEL 155!

Després que dissabte passat el Govern espanyol decidís iniciar els tràmits per via d'urgència a fi de suspendre l'Autonomia de Catalunya amb l'activació dels mecanismes previstos a l'article 155 de la seva Constitució, hem procedit a presentar al consistori palauenc i plegamaní la moció proposada per les entitats municipalistes ACM i AMI a fi que es debati i, si fos possible, aprovi, l'exigència d'acabar amb aquesta barbàrie política, jurídica i social!
 
La necessitat que sigui aprovada abans del proper dijous, per les circumpstàncies de tots conegudes en el sentit que s'ha de celebrar el Ple del Parlament de Catalunya, i d'acord amb les previsions del Reglament Orgànic Municipal, ROM, amb la signatura de al menys cinc regidors, es pot instar la convocatòria d'un plenari amb caracter urgent i extraordinari. Així, celebrada Junta de Portaveus aquest mateix vespre, s'ha acordat convocar el ple per aquest dimarts 24 a les 20.30 del vespre.
 
Aquesta moció que, al final, presentem conjuntament amb ERC, però que hem comptat amb la signatura de la Regidora Àngels Marcuello d'ICV a l'hora de sol·licitar el ple en qüestió, us la reprodueixo a continuació:

 

 

MOCIÓ PER ATURAR LA SUSPENSIÓ DE L'AUTONOMIA DE CATALUNYA QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL PDECAT – DEMÒCRATES

 

 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

 

L'acord entre el Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol i Ciudadanos per a la suspensió de l'autonomia de Catalunya, evidencia que davant d'un problema polític la resposta de l'Estat espanyol es basa en la repressió i en la retallada de drets.

 

Trenta-vuit anys després de recuperar l'autonomia catalana amb l'aprovació de l'Estatut, després de les llargues dècades de dictadura franquista, són ara tres partits polítics en el marc democràtic els qui volen tornar a sotmetre Catalunya a aquella situació d'anul·lació política.

 

L'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola liquida, de facto, l'autonomia catalana a través d'un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l'Estat espanyol i que s'ha concretat en la seva resposta repressiva a través de la vulneració de drets fonamentals, la censura d'internet i de mitjans de comunicació, la violació del secret postal, les detencions de càrrecs públics, querelles i processos judicials contra el govern, la mesa del parlament i més de 700 alcaldes i alcaldesses, la brutal violència policial exercida contra població pacífica l'1 d'octubre, l'empresonament dels líders de la societat civil, el gran desplegament de forces policials que encara es manté a Catalunya i la intervenció i congelació dels comptes de la Generalitat de Catalunya.

 

El Govern espanyol i els partits polítics que li donen suport continuen optant per la via de la repressió i la vulneració de drets enlloc d'escoltar el clam del poble i les institucions de Catalunya que en les eleccions del passat 27 de setembre de 2015 van concedir la majoria absoluta del Parlament a les forces independentistes i que el passat 1 d'octubre, en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya, va ser novament refermat el mandat democràtic per a la independència de Catalunya.

 

 

Per tots aquests motius, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

 

ACORDA

 

Primer. Manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

 

Segon. Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.

 

Tercer. Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

 

Quart. Comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l'Associació Catalana de Municipis, a l'Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

 

 

Palau-solità i Plegamans, 22 d'octubre de 2017.

 

 

Jaume Oliveras Malla

Portaveu del Grup Municipal de PDECAT – DEMÒCRATES

 

 


Virus-free. www.avast.com