dimarts, 16 de gener del 2018

ALGUNA NOVETAT AMB LA SENTÈNCIA DEL PALAU?

Ahir vam tancar un altre dels vells expedients oberts a Catalunya. Un expedient que correspon al passat, que depura responsabilitats, tot i que només de Convergència, que no seré pas jo qui digui que no en tingui, sino que hi ha molts, moltíssims més cassos de corrupcions i corruptel·les al nostre país, però que, des de dretes i esquerres s'ha volgut atacar només a una part, pensant-se que això de l'independentisme era una excusa per fugir de les males praxis i evitar responsabilitats. Veig que n'hi ha molts que encara s'ho pensen o així ho volen fer creure. Però, aquell partit, CDC, ja va depurar totes les responsabilitats, ja es va posicionar per respondre, ni que sigui patrimonialment al que sabien que els vindria a sobre, i ja va crear unes noves estructures basades en la transparència i la transversalitat que van donar per superades antigues i fosques etapes.
 
Caldrà veure alguns que encara riuen per sota el nas, què fan quan surti l'altra sentència, la del famós hotel del Palau. I sabem perfectament com s'apliquen falsos atenuants a persones relacionades amb el PP, PSOE i d'altres. Però aquí és diferent. Aquí el que interessa és atacar a tot allò que faci olor d'independentisme. Si l'excusa és el Palau, doncs endavant. Si l'Aznar encara va actuar d'una forma més fosca que algun convergent, tant li fa. Aquí l'objectiu és clar. Però, precisament, com que nosaltres el que volem és honestedat, transparència i que cadascú assumeixi les responsabilitats que corresponguin, és la raó per la qual estem molt tranquils. La sentència d'ahir no diu pas res que no sabéssim que diria. Amb tot, també és cert, que si en lloc de tractar-se de Convergència, fóssin uns altres, probablement el tractament hagués estat un altre també i les condemnes s'haguéssin circumpscrit més en els acusats confessos que no pas en la qüestió política. Però, estem en el moment històric que estem, i cal assumir que això és així. No vol dir això que, un cop es tramiti el recurs d'apel·lació que les parts condemnades presentaran, tot segueixi igual. Ves que no tinguem alguna sorpresa que els faci canviar la cara a molts d'aquests que tant reien ahir.
 
En tot cas, com que la sentència no ens ofereix res de nou. Com que Convergència ja va fer totes les depuracions hagudes i per haver. Com que les persones que van actuar durant aquells anys, no ostenten cap tipus de responsabilitats en l'actualitat. Com que som molts (jo també) els qui vam pagar les conseqüències en les eleccions municipals de 2015 per la situació provocada pel cas Palau i tot el soroll mediàtic i polític. Com que hi ha gent nova. Com que hi ha partit i marques noves. I, sobretot, com que hi ha una perfecta convicció de quins són els nostres objectius com a país, no ens ha de preocupar el més mínim, l'enrenou que es vol refer aprofitant una sentència que tots sabíem el que diria. Cal seguir recuperant les institucions robades per un Estat dictatorial com l'espanyol, amb el seu Govern i els seus tribunals i policies absolutament disposats a fer el que calgui per aniquilar tot el que faci olor d'independentisme. Hom pensa que amb aquesta sentència del cas Palau i el soroll mediàtic i polític que amb aquesta excusa provoquen, baixarà el suport a l'independentisme. No han entès res. Nosaltres a constituir demà el nou Parlament, la Mesa, el nou President del Parlament..., i després a votar al president Puigdemónt, a recuperar el Govern legítim de Catalunya, a desplegar la República, a oferir tota la resistència que calgui a l'envestida espanyola..., que segur que ens en sortirem!
 
Tots som conscients del que hi ha, de les pressions i de la força bruta de l'Estat espanyol, com també del que diria (perquè és veritat o perquè aquest era l'objectiu) la sentència del cas Palau. Hem tancat aquella carpeta. Ara, seguim! Sense por, sense prejudicis. Amb fermesa. Amb convicció i: Amb els peus a terra, el cap fred i el cor calent!
 

Virus-free. www.avast.com