divendres, 26 de gener del 2018

PLE GENER 2018: POCA VIROLLA!

Si fos només per les propostes que l'equip de Govern hi va portar, en cinc minuts plegàvem. Però, entre els uns i els altres, vam omplir de contingut una primera sessió de l'any, que si no fos perquè vam retirar a última hora la nostra moció sobre l'extinció del conveni de can Maiol, sí que s'hagués allargat força. Així, deixant pel final algun comentari en relació a aquesta moció i les raons per les quals vam considerar oportú deixar-la pel ple de febrer, cal dir que ahir vam aprofitar per aprovar les actes dels quatre darrers plenaris de l'any passat que, extranyament, no entenem per quin motiu no es van poder portar en el ple posterior corresponent a cadascuna d'elles; però, en tot cas, ara ja ens hem posat al dia! A partir d'aquí, les dues úniques propostes del Govern al ple, i totes de pur tràmit. Una per aprovar, com cada any, el conveni amb l'entitat del transport metropolità i la Generalitat per a la millora del transport terrestre al nostre poble. Sí, ara que tant presumeixen que el bus urbà té més de vint mil viatgers l'any, és quan cal recordar de tot el que ens vam arribar a sentir a dir els qui formàvem part d'aquell Govern del mandat 2007-2011 que va apostar de forma decidida i decisiva per un servei públic que ha resultat del tot essencial i imprescindible. Però, noi, quan són uns altres els que ho fan, tot està mal fet. I quan et penses que la gent ja no recordarà tot el que vas dir sobre els costos i la no necessitat d'aquest tipus de servei, ara fas grans notes de premsa i comunicats presumint de les seves virtuts. I no només això, sino que em ve de gust recordar que, a banda del transport urbà, també es va aprofitar per ampliar en catorze línies més que van cap a Sabadell passant pel centre urbà de Palau, així con onze més cap a Barcelona, a banda de la que va cap a l'hospital de Mollet. Crec important recordar-ho, tot i que les crítiques dels que ara ens governen es van centrar en el bus urbà, amb algun intent de boicot inclòs. Però bé, ara tenim aquest gran servei, i tots n'estem satisfets, que és el que compta, gràcies també al fet que durant el mandat 2011-2015 aquesta àrea no va estar en mans dels socialistes. si no, ja veuríem com estaria la cosa hores d'ara!
 
I això, ho podem lligar amb l'altre punt del ple d'ahir proposat pel Govern, que era el de donar compte de la sentència dictada pel Jutjat Contenciós administratiu de Barcelona desestimant la indemnització per pressumptes danys i perjudicis reclamada per l'empresa adjudicatària d'aquell contracte de complex esportiu amb piscina coberta que aquell Govern de 2007-2011 també va aconseguir tirar endavant. Suposo que van voler-la portar al plenari perquè els deu agradar refregar-nos per la cara que són ells i només ells (aquí gràcies a l'intervenció d'ICV que va governar amb ells per desmuntar el tema de la piscina), però, si ja ho sabem que s'ho van carregar ells! No vam voler entrar en un debat que ja havíem mantingut en incomptables plens. Però, sí que vaig voler tornar a deixar clar que, més enllà de la sentència en el seu dia dictada anul·lant el contracte per construir i gestionar la piscina, el que hi va haver és una conjunció d'interessos en el temps que va fer que la sentència fos en el sentit d'anul·lar l'adjudicació. I és que, quan es va aprovar pel ple d'abril de 2011 la regidora Marcuello va formular demanda impugnant l'adjudicació de la piscina. Quan el Jutge emplaça a l'Ajuntament, ella i el PSC ja eren al Govern i per tant expressen la seva conformitat amb la demanda. Conclusió: que aconsegueixen carregar-se la piscina! A partir d'aquí, totes les falsetats que volgueu sobre costos inassumibles i molt més que res tenen a veure amb l'estudi econòmic que feia viable aquell servei. O com amb aquells vuit-cents mil euros que vam aconseguir de la propietat dels terrenys de can Valls per a la construcció de la piscina que, només per poder seguir dient que nosaltres erem els que feiem les coses malament, van acabar renunciant a més de cent-seixanta mil euros manifestant que era l'IVA que calia descomptar..... Quàntes vegades he dit jo que això es podria reclamar i el mateix interventor m'ha acabat donant la raó! Però, encara n'hi ha que viuen instal·lats en allò de: com que el que fa el meu contrincant està malament, jo faig el que calgui per desacreditar-lo! En lloc, si cal, d'agafar el projecte i modificar-lo en el que convingui per millorar-lo. Però, ahir, només es tractava, per acabar definitivament amb el tema de la piscina, de explicar que no s'havia donat la raó a l'empresa adjudicatària en la seva reclamació d'indemnització. Però, consti que és per qüestions estrictament de forma, i que per tant, ni tant sols hi ha imposició de costes judicials a cap de les parts! Per cert, a l'apartat de Precs i Preguntes, vaig aprofitar per recordar que a l'actual Pla de Govern, es preveu fer un procés de participació amb els ciutadans del poble per definir quin model de piscina es vol en un futur a Palau. Em van contestar que hi estan treballant...
 
Pel que fa a les mocions, una d'ICV reclamant que no s'aprofitin les instal·lacions de l'hospital de Mollet perquè una tarda a la setmana s'hi porti a terme una activitat privada relacionada amb la medicina esportiva. Nosaltres, davant la manca d'informació, que es tracta d'un conveni amb la Fundació privada sociosanitària de l'hospital, que això dona un gran servei a clubs i escoles que obtenen els exàmens mèdics preceptius amb unes condicions econòmiques molt més favorables... i que es fa amb la conformitat del propi Ajuntament, vam considerar oportú d'abstenir-nos. Es va aprovar, però curiosament, de setze regidors, només tres hi van votar a favor! L'altra moció era de C's i per rebutjar la pujada de preus del transport a començaments d'any. És evident que estem en contra d'aquest increment, i a favor del transport públic. Però, ni la forma de presentació, ni el com es plantejava, ignorant el suport d'aquell partit al govern espanyol que és qui d'una forma permanent retalla el nostre benestar, obligant-nos a haver d'actuar d'una forma molt diferent a com ens agradaria, vam optar també per l'abstenció.
 
Finalment, nosaltres, a la vista dels flagrants incompliments per part de la Fundació privada arqueològica Jordi Clos respecte dels tres convenis subscrits amb l'Ajuntament per disposar de l'us de la masia, tenint molt clars aquests incompliments, davant les peticions d'alguns dels grups de l'oposició demanant que per tal de poder consultar tota la documentació existent retiréssim la moció de l'ordre del dia per passar-la al ple de febrer, vam considerar que valia la pena. Per tant, caldrà valorar durant les properes setmanes entre tots plegats el què i el com en l'aplicació o no dels referits convenis, sota l'evidència de l'abandó en que es troba can Maiol i el seu museu egipci. A partir d'aquí, esperem els suports necessaris per tal de poder denunciar, resoldre i extingir els convenis en qüestió, i així entre tots valorar quins usos de caire turístic o per a les nostres entitats cal donar a aquest valuós equipament!
 
Us deixo aquí l'audio de la sessió per si no fan res de bo per la tele i el voleu escoltar:
 

Virus-free. www.avast.com