divendres, 1 de juny del 2018

PLE MAIG 2018: PROP DE CINC HORES PERQUÈ L'EQUIP DE GOVERN COMENCI LA SEVA CAMPANYA ELECTORAL!

Ho vam denunciar de forma prou abrandada al final de l'anterior mandat. Ens semblava absolutament desorbitat i fora de lloc que l'equip de govern anés estalviant diners dels pressupostos de cada any, per posar el poble de potes enlaire al llarg del darrer any o mesos de la legislatura, arreglant carrers, voreres, parcs, jardins i d'altres ornamentacions, provocant que els ciutadans puguin quedar-se amb la imatge d'una gran obra de govern i així intentar condicionar el vot a favor dels socialistes. Però, jo diria que aquesta praxi ja està molt superada pels ciutadans. Per tant, el comentari unànim al carrer, acaba essent el de: "Mira,es nota que venen eleccions!"
 
Aquest precisament ha estat un dels nostres objectius durant el temps que hem format part de l'equip de govern, és a dir, fins a principis d'octubre de l'any passat. La llei del ja defenestrat govern Rajoy, impedia destinar els romanents o sobrants dels pressupostos dels anys anteriors al que volguéssim. Obligava a determinades financiacions, així com a eixugar un deute que pràcticament ja no existia. Ara però, des de fa encara no un mes, resulta que ha quedat desbloquejada aquella obligació. Per tant, l'equip de govern s'ha trobat de cop amb més de dos milions i mig d'euros per a obres o inversions que consideri més oportunes. I què fa? Doncs, nous vials, arranjament de gran part dels parcs i jardins, enllumenats, la doble direcció del carrer Folch i Torres, per cert, segons sembla, sense haver avisat, ni comunicat, ni informat i menys haver fet participar als veïns afectats, cosa que va provocar que la sala de plens i les escales de l'Ajuntament s'omplíssin de persones residents a la zona per reivindicar poder dir la seva en el projecte al que també es va aprovar destinar-hi al voltant de dos-cents cinquanta mil euros. Més diners per a la reurbanització del polígon industrial de can cortès nort, això sí, gràcies a una subvenció obtinguda de la Diputació de Barcelona d'un total de quatre-cents cinquanta mil euros pels que tant va lluitar la nostra regidora Laura Navarro des del servei Palau avança! Set-cents cinquanta mil euros per a la rotonda que ha de conectar l'avinguda Catalunya amb el carrer Indústria, i un llarg etcètera. A més, ha agafat els 593 000 euros aconseguits, també de la mateixa Diputació per a la biblioteca municipal, i els ha destinat a d'altres projectes com els descrits anteriorment, substituïnt el mateix import per un d'idèntic procedent de fons propis en base a crèdits ja existents. Tot plegat vol dir, entre altres moltes coses, que l'equip de govern ha decidit deixar estar l'inici de les obres de la biblioteca per més endavant i optar per l'aparador electoral. ara que la nova normativa ens permetia poder disposar, gairebé de cop, de tots els diners per enllestir definitivament la biblioteca, per unir-los al milió cincents-noranta-tres mil ja guardats, van decidir fer el mateix d'abans (que es feia perquè així venia imposat per Madrid) i posar cinc-cents mil euros més a la bossa... i tal dia farà un any! ara que l'equip d'arquitectes està acabant d'enllestir el projecte executiu de la biblioteca, han decidit que les obres, si vol, ja les iniciarà el proper govern, si és que no decideix fer com ells ja van fer amb la famosa piscina: que quan ja tot estava previst, finançat i adjudicat, van acordar tirar-ho enrere. després d'això, ja tot és possible. Vés a saber el que es poden empescar per intentar justificar la no construcció de la biblioteca i així seguir amb la política de les floretes i les fotografies!
 
En el Ple d'ahir, es va donar llum verda a un parell de modificacions de crèdits per tal de tirar endavant amb diferents projectes com: esfaltat de carrers, la construcció de la nova pista d'skate amb un pressupost del doble del que havíem previst en els pressupostos d'enguany, com també amb les noves pistes de petanca i bitlles catalanes, la reurbanització de can Cortès Nort, la rotonda de l'Avinguda Catalunya amb el carrer Indústria, el nou parc del Doctor Robert i podria seguir!
 
La nostra posició, com no podia ser d'una altra manera, va ser la de defensar l'aplicació d'aquell pla de govern 2015/2019 que sembla que descarten seguir aplicant en la seva integritat. Amb tot el respecte per les obres ahir aprovades, vam insistir en la necessitat de tirar endavant amb els nostres compromisos, que també eren els seus: Projecte per convertir l'Avinguda Catalunya en un veritable eix urbà del municipi, que per molt que ho neguin, coneixem perfectament el mateix ja que nosaltres mateixos junt amb l'arquitecte redactor del POUM, vam treballar amb veïns i comerciants de la zona. Ara ens diuen que no hi ha projecte redactat; però nosaltres sabem que hi és! No estem pas en contra de la rotonda esmentada de l'Avinguda Catalunya amb carrer Indústria, però aquesta hauria de formar part del projecte global de l'Avinguda Catalunya i no anar fent pedaços com ara es planteja. Volem complir amb els compromisos d'acabar les obres de la masia de can Falguera i donar-hi us. Volem fer el mateix amb la torre de la casa Folch. També volem adequar i donar us turístic, via concesió, a la masia de l'Hostal del Fum. Volem més places d'aparcament al centre. volem negociar amb propietaris, com ja estàvem fent nosaltres, per tal de fer-los cedir terrenys propers a les zones comercials per destinar-los a aparcaments. Volem la millora i ampliació de la Ronda Verda, i volem començar les obres de la biblioteca! Això no són pas ocurrències nostres. són compromisos adquirits que ara l'equip de govern descarta davant la possibilitat de lluïment per la proximitat dels comicis municipals.
 
Com podeu comprovar, el plenari es presentava prou feixuc. Però, també es van portar a aprovació qüestions de tràmit relacionades amb la compatibilització de tasques en l'àmbit privat de dos funcionaris municipals, com també es va donar compte de l'informe trimestral sobre el grau de compliment de l'Ajuntament de la legislació sobre morositat, o l'aprovació dels preus públics per l'us dels nous bucs d'assaig de l'escorxador, que venen a substituir els que vam aprovar ja nosaltres quan van posar en funcionament els primers cap al 2011. Finalment, fou aprovat, després d'un procés de treball, negociació i participació exemplars, cal dir-ho, de les bases reguladores dels anomenats Pressupostos Participatius, en el seu dia portats a ple per la plataforma ciutadana àgora, la qual cosa suposa també, complir amb un dels compromisos del total de noranta-sis que integren el Pla de Govern de l'actual mandat.
 
Deixo per un nou apunt pels propers dies, tot el que es refereix a les mocions, els precs i preguntes i les intervencions del nombrós públic assistent.
 
Continuarà!!!

Libre de virus. www.avast.com