dimecres, 18 de juliol del 2018

EL QUE COSTA RECONÈIXER LA BONA FEINA, SOBRETOT QUAN L'HA FETA UN ALTRE

Ja coneixeu l'habitual despreci amb que sempre s'han expressat els responsables del PSOE del nostre poble en relació a les iniciatives, obres, inversions o nous serveis portats a terme per governs anteriors a 1995 i pel govern municipal del mandat 2007/2011. Han estat moltes les ocasions en les que hem llistat la gran feinada feta per uns, si ho contrastem amb la política d'aparador pura i dura practicada sistemàticament pels socialistes. Encara em ressona pel cap, la frase de l'Alcaldessa al comunicar-li que, com a conseqüència de la seva actitud amb motiu del Referèndum del passat 1 d'octubre i les seves obstruccions a poder votar en unes condicions adequades, ens vèiem obligats a deixar el Govern municipal, va pronunciar aquella frase dient: "Vosaltres sabreu si voleu o no que tinguem nova biblioteca aquest mandat". El resultat, a la vista està. Es veia tant i tant que la nova biblioteca municipal era quelcom que nosaltres (PDECAT - DEMÒCRATES) ho havíem treballat i aconseguit, que si marxàvem del govern, els socialistes seguirien prioritzant floretes, jardins, reesfaltats de carrers i similars, davant d'altres coses que a ells mai els passaria pel cap de tirar endavant. I tot i que la biblioteca ja està aprovada i encarrilada, amb una guardiola de poc més de dos milions d'euros, endarreriran l'inici de les obres tant com puguin. això sí, han encarregat una maqueta per poder-la ensenyar i lluir davant el poble, servint-se de la mateixa com a reclam electoral, sense haver de fer gran cosa més. Han deshabilitat la partida de la Diputació prevista per a la construcció de la biblioteca per destinar-la a carrers, jardins i places. I el proper govern, ja s'ho farà amb el "marrón" per a ells, de la biblioteca.
 
Però aquest és només un exemple del tarannà socialista pel que fa a oferir millores, inversions i nous serveis al poble. Si tot això ho fa algú que no són ells, ho criticaran fins a l'estenuació. Si són ells els que ho creen, ho elevaran fins a la màxima expressió.
 
Tot plegat ve a col·lació perquè ara, més que mai, estem veient com finalment des de l'equip de govern es comença a parlar bé, promocionar i potenciar, serveis comm la recollida porta a porta de les escombraries, després que en el seu dia ho intentéssin boicotejar fins a l'extrem, o lluïnt les grans virtuts del transport públic urbà i interurbà, pel que tant es va apostar pel govern de 2007/2011, que és el que el va crear. També en aquells moments es criticava la desproporcionada despesa del servei... i ara presumeixen del gran nombre de viatgers que té. I es veuen obligats a cumplir amb les previsions d'un pla de govern com l'actual, en el que vam aconseguir incloure el compromís de fer arribar el servei de bus a l'Universitat Autònoma.
 
Ja els vaig dir allò de: "Benvinguts" en el ple del passat mes de març, quan van aprovar el pla de residus i, allà sí, van parlar molt bé del que sempre havien criticat en relació a la recollida porta a porta. Cal recordar també el nou sistema de licitació endegat pel govern de 2007/2011 pel que fa a l'adjudicació de les obres d'asfaltats de carrers. Tant a nivell polític com administratiu, es van resistir tant com van poder al fet que es licitéssin quilòmetres de carrers asfaltats sense concretar quins. ara, en canvi, és el procediment habitual, després de comprovar les seves avantatges.
 
Van mostrar-se enfurismats davant la construcció de la comisaria de la policia local pel fet que predominava el vidre, dient que allò no era sostenible pensant en la refrigeració de l'equipament. Ara però, la nova biblioteca tindrà vidre per dalt, per baix i pels cantons! A veure com s'ho fan per justificar-ho després d'haver criticat tant el vidre de la comisaria!
 
Encara ara, per justificar-se de qualsevol problema o mancança, és habitual sentir que és culpa, com diuen ells, "del Payola"!. si critiquem l'abandó en que es troba la masia de can Maiol i l'incompliment que l'Ajuntament socialista va subscriure amb la Fundació arqueològica Clos, regalant-li a canvi de res un grapat de milions de les antigues pessetes, resulta que encara ens surten amb no sé què d'una subvenció que no se sap on són els diners i que li preguntin al Payola! Realment, la capacitat que després de trenta anys tenen per culpar de tot als altres, és extraordinària!
 
El cert però, és que el resultat, es facin les fotos que es facin i diguin el que diguin, està a la vista. I si els governs anteriors a 1995 van recuperar el castell, rehabilitar i donar us també a can Cortès, a can boada, crear el parc de l'Hostal del Fum, crear Ràdio Palau, fer arribar el gas natural al poble i la xarxa d'aigua del ter, crear les dues escoles bressol municipals, adequar el camp de futbol municipal, fer el nou (ara Centre Cívic) ambulatori municipal, la sala polivalent, el trasllat del museu i la biblioteca a can Cortès,.... I, a partir de 2007, més de dos milions d'euros enterrats (sense fer aparador) en les canalitzacions del clavegueram cap a la riera tant de l'avinguda Diagonal com d'Arquitecte Falguera, la vianantització del centre de la vila, la legalització i modernització de Ràdio Palau, la rehabilitació del nou edifici de serveis socials, l'obertura de l'escorxador com a nou espai per als i les joves amb un innovador i exemplar sistema de cogestió, l'arranjament de la Rambla Pere Pou i el carrer Isaac Peral, la creació de la Ronda Verda, l'arranjament del propi Ajuntament, restauració de la masia de can Falguera, la nova pista de skate, la digitalització i implantació de l'administració electrònica amb l'anella digital unint tots els edificis municipals.... i un llarguíssim etcètera que contrasta i molt amb la més que pobra obra de govern socialista, que es limita al nou pabelló d'esports, la pista coberta, un edifici molt deficient per a l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, i ara la nova sala polivalent per a l'escorxador. Però els socialistes hauran estat vint-i-quatre anys al govern. I a banda de tot això, també els recordarem pel que han tirat enrere. L'exemple més clar de tots, el de la Piscina municipal que, havent estat aprovat el projecte i adjudicat el contracte per a la seva gestió, van decidir aturar-lo i tirar-lo enrere. Us explicaran molts sopars de duro en relació a la piscina. Us diran que ara ja no la veurem al menys durant set o vuit anys. Però, sapigueu que si això és així, només respon a la seva voluntat de no voler-la tirar endavant, bàsicament perquè no van ser ells qui ho van fer. Res més que això!!!
 
I quan s'intentin justificar de la seva pobra tasca de govern, dient que han ordenat el poble a través de vint-i-cinc plans parcials, els recordarem que la meitat dels mateixos han estat anul·lats i/o modificats pel Tribunal Superior de Justícia de catalunya. I els haurem de recordar que, les seves negligències pel que fa a l'ordenació urbanística de la zona de Montjuïc ha comportat que li costi a tots els ciutadans del poble gairebé un milió dos-cents mil euros! Ah, i si us diuen que ells han aprovat el famós POUM, recordeu que és el que vam deixar llest l'any 2011, però desprotegint part del patrimoni cultural i natural que contenia!
 
M'ha vingut de gust explicar tot això, perquè, ara, després de tot el que havien arribat a dir sobre noves obres i inversions de governs convergents, comencen a reconèixer les seves grans virtuts. Probablement pensen que la gent ja no recorda qui ho va crear i quin paper van tenir uns i altres. És bo que encara quedi algú que es dediqui a fer una mica de memòria!
 

Libre de virus. www.avast.com