dilluns, 30 de juliol del 2018

PLE JULIOL 2018: C's I PP EN CONTRA DEL CATALÀ!

Potser sí que això ja no ens hauria de sorprendre. Però, és que ara ja no dissimulen! Ara tot el que faci olor de catalanitat, cultura, tradicions, llengua..., és perniciós, és independentista, trenca la societat i tot allò que venen repetint com lloros, tot i saber que no només no tenen raó, sino que simplement és mentida!
 
El nostre Grup municipal, (PDECAT - Demòcrates) va presentar una moció, tal i com venim fent al llarg dels darrers anys, en suport del Correllengua 2018, que enguany està dedicat al cinquanta aniversari de la Nova Cançó. Com sabeu, aquesta iniciativa es porta a terme a través de la Coordinadora d'associacions en defensa de la llengua catalana, CAL, per tal d'anar normalitzant la nostra llengua a tots els nivells de la societat. cada any es marca algun element distintiu, personatge, aniversari, etc, per tal que es facin tota mena d'activitats que ajudin a anar fomentant, implantant i normalitzant la nostra llengua. La moció va rebre els vots favorables de totes les forces polítiques del nostre poble, això sí, amb el vot en contra de PP i C's. Sempre hi havien donat suport. És una proposta en defensa únicament del català i la seva normalització. Però, aquesta gent veuen independentistes, Països catalans, divisions, confrontacions i no sé quantes coses mes a tot arreu! En cap moment, la moció parla de país, de nació, d'independéncia..., només parla de normalització del català i la seva major presència en el seu us social. Però, suposo que aquesta gent no es llegeixen les mocions, ni se les volen llegir, no fos cas que entenguéssin el que diuen. Es limiten a l'atac sistemàtic contra tot allò que faci olor de catalanitat. Aneu-hi pensant de cara a les properes eleccions. Aquesta gent ens volen mal. I si poden, no dubteu pas en que ens en faran!
Parlant d'eleccions, el Regidor José Luís Heras, segueix sense aparéixer per l'Ajuntament. recordeu que presumia de ser de Podemos. Si algú vol votar a aquesta colla, que sàpiga que potser votarà a algú que no s'acostarà a l'Ajuntament durant quatre anys!
 
A banda d'aquesta moció, pocs punts d'interès més va tractar un ple, el de juliol, més activat en mode vacances que mai. Es van aprovar les dues festes locals pel 2019, que seran el dilluns 10 de juny (Segona Pasqua) i el dilluns 2 de setembre (Festa Major). Per un moment, durant les setmanes prèvies, va semblar que el 10 de juny podia acabar declarada festivitat a nivell nacional de catalunya. Si hagués estat així, la nostra proposta fou clara i concisa: calia que es declarés festiu a nivell local el dia 1 d'octubre. De moment, fem com sempre, com Barcelona, com Caldes i com moltes de les poblacions que ens envolten i seguim amb la Segona Pasqua!
 
Fou aprovat també per ampla majoria el Compte general corresponent a l'exercici de 2017. Nosaltres vam formar part de l'equip de govern fins a l'octubre i per tant en som també corresponsables i hi vam donar suport, sota els mateixos arguments que vam esgrimir quan es va donar compte de la liquidació del pressupost de l'any passat o quan en el ple de juny es va haver d'aprovar un informe econòmic-financer per haver incomplert amb el sostre de despesa, tot i que en aquell moment no vam voler deixar passar per alt com n'és de diferent i respectuós el nostre tarannà polític, si el comparem amb PSOES palauencs d'altres èpoques, que aprofitaven qualsevol excusa per carregar contra qui s'els posés al davant, amb l'únic objectiu de carregar-se al seu adversari polític. Però, si som diferents, no només ho hem de dir, sino que ho hem de demostrar amb la nostra feina del dia a dia.
 
A aquests punts només cal afegir-hi l'aprovació d'una compatibilitat d'una treballadora municipal amb una activitat de caràcter privat..., i una moció d'ICV, d'aquelles que van contra coses que no existeixen. En aquest cas, una moció contra uns pressumptes estudis que es plantegen implantar una prova pilot en els CAP sanitaris d'excursar el seu horari a les cinc de la tarda, per atendre només urgències a partir d'aquesta hora. La veritat és que és una moció contra una idea, contra una notícia. No hi ha estudis al respecte, ni plans, ni projectes, ni res de res. Per tant, no es pot donar suport a quelcom que no existeix. Ens vam abstenir per considerar que si algun dia hi ha alguna proposta d'aquest tipus, sempre vinculada a  la qüestió relativa a la reforma horària, serà quan caldrà parlar-ne amb calma i valorar el que convingui.
 
Aquí es va acabar el ple. A les preguntes, vam interessar-nos per la raó per la qual el nostre Ajuntament no ha procedit a aplicar l'increment dels salaris de funcionaris i treballadors municipals establert per la recentment aprovada llei de pressupostos generals de l'Estat en un 1,5% amb efectes 1 de gener de 2018. això ja ho han aprovat la majoria d'ajuntaments , consells comarcals i administracions diverses del nostre entorn, però Palau és diferent. Ens van dir que ho portaran al ple de setembre. potser, amb una mica de sort, s'els ajuntarà amb un altre increment, en aquest cas del 0,25% si el PIB fins al 30 de juny supera el 3,1%.
 
Bé, suposo que ara, tot i la temptació d'escriure, no hi tornaré fins al setembre. Quan sento coses com les que diu la regidora Cabeza, que l'Ajuntament ha fet totes les feines de manteniment de les escoles i que la generalitat no. O que volen reclamar a la Generalitat el que ha deixat d'abonar per les escoles bressol municipals, sense tenir en compte que la Diputació n'ha abonat una bona part per acord exprés entre Generalitat i Diputació, sí que em venen ganes d'escriure. escriure denunciant la indecència de saber-se part de qui ha deixat Catalunya sense Govern per l'aplicació del 155, ara corre a dir que la generalitat no compleix amb les seves obligacions. No tenen vergonya!
 
Que passeu tots unes molt bones vacances! Ens veiem per la Festa Major! Si encara no us ha arribat el programa, no patiu. Consulteu el de l'any passat, que és pràcticament igual!!!
 

Libre de virus. www.avast.com