divendres, 26 d’octubre de 2018

PLE OCTUBRE 2018: TRABAJADORES, FUNCIONARIOS Y POLICÍAS EN LUCHA!!!

Doncs sí. Ahir tocava celebrar el Ple ordinari del mes d'octubre. I només arribar a l'Ajuntament, ja ens trobem amb moltíssims treballadors i funcionaris municipals i policies locals, manifestant-se davant l'edifici consistorial, amb pancartes i cartells on es podia llegir el que exposo en el títol d'aquest apunt. Al començar el plenari, escala i hall ple de personal municipal, així com la mateixa sala de sessions. Es dona inici al ple i s'inicia un tipus de protesta fins ara mai vista al nostre consistori. Consistia bàsicament en intentar impedir el normal desenvolupament del plenari parlant amb veu alta, fent sonar tota mena de xiulets com els utilitzats pels policies a més d'algun que altre crit demanant Democràcia. La veritat és que, al menys nosaltres desconeixíem totalment les raons de la protesta. al final d'un ple absolutament caòtic, amb aturades constants de les nostres intervencions pel soroll dels manifestants, vam renunciar fins i tot a formular precs i preguntes al Govern, al·legant que les especials circumpstàncies que envoltàven i afectàven aquell ple feien que preferíssim deixar que treballadors i Govern s'expliquéssin per, així, al menys, poder disposar de tota la informació i expressar el nostre posicionament al respecte. I sí, al final del ple, es va fer silenci. En primer lloc, va intervenir la Regidora carmen Cabeza en nom del Govern, començant per demanar disculpes per haver deixat que les negociacions col·lectives amb personal laboral i funcionari de l'Ajuntament s'haguéssin demorat tant i reconeixent que ells, com a Govern, n'éren els únics responsables. Sembla que l'advocat contractat per l'equip de govern per assessorar-los en matèria de negociació col·lectiva havia patit algun tipus de malaltia que havia provocat que s'hagi hagut de contractar un nou assessor i que, avui mateix (endemà del ple) ja podien celebrar la primera reunió, que no seria pas només informativa sino de negociació pura i dura.
 
A partir d'aquí, va semblar que es van calmar una mica els ànims i les intervencions dels representants dels treballadors, policies i funcionaris, així com els dels sindicat UGT, van anar adreçats al Govern per demanar poder recuperar els drets que consideren els hi van ser arrebatats pel Govern espanyol del PP l'any 2012. Lectura de Manifest, i sobretot, remarcar que el que pretenen és poder recuperar la setmana laboral de trenta-cinc hores, poder tornar a cobrar les baixes mèdiques des del primer dia d'incapacitació temporal i d'altres reivindicacions més concretes en funció del col·lectiu al que afectàven.
 
Clar, sembla que els acords assolits durant el passat mes de març d'enguany entre el Govern del PP i els sindicats majoritaris, permetien poder desbloquejar totes les restriccions acordades l'any 2012, de les que, de moment, només s'ha procedit a recuperar les pagues extraordinàries d'aquell any que es van deixar d'abonar. Però, segons sembla, han estat moltes i diverses les trobades i reunions amb els representants del Govern municipal i de l'àrea de RRHH, durant tot aquest periode que va del mes de març fins avui, i que en cap cas s'ha produït cap tipus d'avenç en aquestes matèries. De fet, si us hi pareu a pensar, no demanen res de nou que no tinguéssin ja reconegut l'any 2012. I és per això que ens sembla plenament justificada la seva protesta i les seves reivindicacions. Altra cosa són les formes. I en això expresso només la meva opinió personal. Al Ple hi som representades totes les forces polítiques del poble que van votar els ciutadans l'any 2015. Sempre m'ha semblat correcte la presència de tota mena de col·lectius al ple per reivindicar el que creguin oportú. si la protesta és contra el Govern, no entenc la raó per la qual s'intenta impedir el normal funcionament d'un plenari on només sis d'un total de disset regidors formen part de l'equip de govern. Que vinguin, que exhibeixin cartells i pancartes, que es manifestin i parlin al final de la sessió cercant compromisos d'un Govern que fins aleshores no els havia fet cas, em sembla perfecte. Però, impedir el normal desenvolupament d'un ple on, entre altres coses, s'aprovàven totes les taxes i impostos pel proper any 2019, no em sembla ni normal ni correcte. I vagi per endavant que som els primers en adherir-nos a la major part de reivindicacions efectuades.
 
Així doncs, sembla que, per fi, avui s'inicia una nova tanda de negociacions que, pel bé de tots, hauria de culminar en la plena recuperació de tot allò que un govern maldestre com el del PP es va carregar l'any 2012!
 
Com us deia, aquest mes tocàven Ordenances Fiscals, com el proper tocaran els Pressupostos municipals. En aquesta ocasió hem de dir que el Govern sí que ha fet els deures i ha complert amb el Pla de Govern subscrit a l'inici del mandat. No s'incrementa cap taxa ni impost de cap tipus. I se segueix aplicant totes les bonificacions, exempcions i subvencions que permet l'actual marc legal. No podíem pas fer una altra cosa que donar-hi el nostre suport. Va tornar a quedar clar que, aquella frustrada proposta d'ICV de crear una Comissió de Tarifació Social, no anava enlloc. En el seu moment es va evidenciar que s'estan ja aplicant totes les bonificacions, exempcions i subvencions, com també ajuds del que el nostre Ajuntament és capaç. Per tant, poc marge de maniobra es disposa. Com que ja es va veure que aquella Comissió no avançava, es va demanar a ICV i als altres grups que aportéssin propostes. es va demanar en diverses ocasions. Encara les estem esperant! Com vaig dir, en aquests temes és molt fàcil fer demagògia. Però nosaltres som persones serioses. Vam comprometren's en el seu dia a no incrementar impostos i això és el que segueix fent el govern. Per tant, vot transparent i clar a favor de les noves Ordenances Fiscals.
 
A partir d'aquí, poca cosa. Aprovar el Conveni, que en definitiva és una renovació, entre Ajuntament i Consell Comarcal en matèria de Serveis Socials, aprovació del nombre d'habitants del municipi, que enguany només ha crescut en deu persones, donar compte dels pagaments i comptes municipals en matèria de legislació sobre morositat..., i dues mocions polítiques: una d'ICV, ja no sé si cada mes és la mateixa o s'hi assembla. Aquesta vegada per demanar que s'obri una finestreta única a l'Ajuntament per vehicular totes les queixes per raó d'atenció sanitària als hospitals i serveis mèdics que corresponen a Palau, que la Regidora Cabeza va saber reconduir fent que en lloc d'acordar-se una finestreta, es potenciï l'actual Servei d'atenció ciutadana per donar cobertura a aquest tipus de queixes. Hi vam votar a favor, com no podia pas ser d'una altra manera. I Una moció de C's d'aquestes que ara els hi fan presentar, en aquest cas per demanar que es compleixi amb l'article 14 de l'Ordenança de Civisme. sí, la que regula el tema de la propaganda i publicitat al carrer. Ho heu endevinat, no ho diuen però tenen al cap els llaços grocs que no soporten. Fan veure que demanen que s'instal·lin més plafons pel poble per poder-hi penjar propaganda, però s'els veu massa el llautó. Ja vam dir que nosaltres no volem participar de la seva festa. que hi convidin als seus amics del 155, que ballin la música que vulguin, que prenguin les copes que més els vingui de gust..., però que no cal que ens hi convidin..., que ja s'ho faran amb el seu odi a la realitat del país!!!
 
I fins aquí la crònica d'un ple marcat pel soroll i la bronca constant. El mes que ve, Pressupostos!!!
 

Libre de virus. www.avast.com