divendres, 1 de març del 2019

PLE FEBRER 2019: VAGA FEMINISTA I EL 155 REBUTJA DONAR SUPORT AL NORBERT FROUFE

              I és que, si no aconseguim que l’independentisme tingui una folgada majoria en el nostre Ajuntament d’aquí a tres mesos, anirem topant cada vegada contra la paret! Ja podem anar presentant mocions sobre drets fonamentals, que si a l’autodeterminació, que si el dret a manifestar-se, a protestar de forma pacífica, cívica i sense violències, a donar suport als nostres presos i exiliats, a la llibertat d’expressió…, al que volgueu. Sempre toparem amb els del 155 que, ara per ara, tenen majoria absoluta al consistori. I tots tenim moltes ganes que arribi el 26 de maig i que el poble pugui escollir un Ajuntament clarament republicà i ferm en les seves conviccions independentistes. Perquè, ja podem, uns i els altres, (PDECAT – DEMÒCRATES, ERC i la CUP) anar presentant mocions i propostes de tota mena en aquestes qüestions, que mai tindrem res a fer davant l’absoluta manca de la més mínima sensibilitat humana per part dels PSOEs, C’s i PP, moltes vegades amb un recolzament més o menys encobert d’aquesta mena d’invent que es fa dir Ganemos. No podem dir el mateix pel que fa a ICV que, efectivament, sense ser declaradament independentista, sí que com a mínim sap i vol respectar i fer respectar l’exercici d’uns drets fonamentals sistemàticament vulnerats per l’Estat espanyol.

 

Dic tot això, perquè ahir, la CUP va presentar dues mocions, una per donar suport al veí del nostre poble, Norbert Froufe, encausat per haver oposat resistència passiva i no violenta davant el TSJC junt amb 23 persones més, a qui se li pot demanar una condemna penal, en funció de la valoració del ministeri fiscal, per a un periode força elevat. I una altra perquè, el nostre Ajuntament s’adhereixi a la Vaga feminista convocada pel proper divendres dia 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

 

Doncs bé. Pel que fa a aquesta última, malgrat que des que a iniciativa nostra es va aprobar que els diferents acords de les mocions de caire polític es puguin anar votant per separat, va rebre un suport majoritari tot i alguna abstenció en determinats punts per part de C’s i PP. Com no podía ser d’una altra manera, vam votar-hi a favor i vam contribuir a clarificar un punt d’acord relatiu a la necessitat que l’Ajuntament es personi en tots aquells procediments penals sobre assetjament laboral que es perpetrin en el nostre municipi. I en quant a la moció de suport al Norbert i els altres 23 encausats, si bé els del 155 van votar a favor que es reconegui el dret a manifestar-se lliurement i públicament sense violencia, van actuar en bloc en contra de demanar l’arxiu de les causes i donar tot el suport a les persones encausades. Sí, PP, C’s i PSOE, que ja són vuit regidors, van votar que no, amb l’abstenció de la regidora de ganemos i el vot favorable dels set regidors restants del PDECAT-Demòcrates, ERC, la CUP, ICV i el regidor Miquel truyols.

 

Independentment d’aquestes dues mocions, moltes qüestions de pur tràmit, com tot el que es refereix a la digitalització que s’està portant a terme en la delimitació del nostre terme municipal amb els diversos municipis veïns, donar compte dels pagaments i factures del darrer trimestre de 2018 en quant al compliment de la legislació sobre morositat de les administracions publiques, aprovació de l’adaptació de l’ordenança sobre residus i conseqüentment del reglament sobre l’us de la Deixalleria municipal en tot el que fa referencia a la recuperació i reutilització dels materials que s’hi dipositin. Finalment, adhesió del nostre Ajuntament al Pacte per la no segregació escolar, que en algún aspecte pot afectar a les nostres escoles, que va ser aprovat per tots els grups i amb l’abstenció de la CUP.

 

Per cert, ja són dos els anys que fa que el Regidor José Luís Heras no ha aparegut per l’Ajuntament sense que ningú en sàpiga ni asa ni bèstia. Que vagin votant a formacions de la “nova política”, després passa el que passa!

 

I res, que en els precs i preguntes, es va evidenciar la deriva electoralista del govern municipal, amb moltes preguntes sobre cartells i cartellets anunciant obres que ells ja no faran, i gent molt, però que molt preocupada amb la Seguretat Ciutadana. Diu la responsable de la Policia Local, Teresa Padrós, que tot és culpa dels Mossos (sempre és culpa dels altres), però, només cal que escolteu cada dia les notícies de Ràdio Palau, no hi ha dia que no s’informi sobre, al menys, un robatori en domicili o establiment a Palau-solità i Plegamans. Potser caldria fer memoria al govern sobre tot el que van arribar a dir quan nosaltres vam adquirir un vehicle no logotipat per a la policía i féiem controls amb agents de paisà. Molts van ser els èxits i les consecucions amb aquella nova dinámica, junt amb els operatius conjunts amb els Mossos. Ells van eliminar el vehicle, les unitats especialitzades i la formació continuada. Ara, tenim el que tenim, que no crec pas que sigui el que ens mereixem!