divendres, 25 d’octubre del 2019

ESPANYA, O ÉS FEIXISTA O NO EXISTEIX

I vosaltres direu: “Però quines bestieses diu ara aquest! Que és que s’ha tornat boig o què!”. De fet, n’hi ha per tornar-se’n després d’assistir impàvid a l’espectacle mediàtic d’ahir amb el “Caudillo d’España”, amb aquella mena de funeral d’estat i les reaccions d’una gran part de la premsa i l’opinió espanyoles en relació a la decisió de treure al dictador nazi-feixista de la cosa aquella “autoanomenada o autoproclamada” Valle de los Caídos.

 

L’altre dia ho comentavem a la Ràdio: Cada vegada es veu més clar, que aquella màxima pronunciada per en Josep Pla en el sentit de dir, que “El que més s’assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres”, agafa més sentit que mai. Veient l’inexistent tolerància d’espanya en general, els seus principals partits així com els seus grans grups d’influència, a la discrepància, a l’exercici dels drets fonamentals de reunió, d’opinió, d’expressió, de llibertat de premsa, de participació política…, t’adones que l’única manera viable que té espanya per seguir subsistint i unida, és a través de la força, la imposició, les prohibicions i la represió a tot allò que vagi en contra del seu sentit d’una única pàtria unívoca, igual, castellana i tancada al pluralisme.

 

Espanya només entén la Nació (la seva) com un tot en l’universal. I tot aquell que gosi posar-ho en dubte serà atacat, represaliat i el que convingui, sota qualsevol excusa per tal d’imposar els seus inalterables principis d’unitat pàtria.

 

Castella, com a gen embrionari d’una Espanya somniada, però que mai ha acabat de reeixir, s’ha dedicat única i exclusivament a la conquesta, a l’ocupació per la força i l’ajuda militar de territoris i a la imposició sense més de la seva llengua, cultura i tradicions, fent de l’expoli l’element principal sobre el qual ha anat nodrint les seves arques al llarg de la història.

 

Així va conquerir Amèrica, les Filipines, territoris a l’àfrica com el Sahara o Guinea…, i no parlem de les conquestes a Flandes i algunes altres regions d’Europa. Amb el temps, no hi ha hagut qui hagi pogut soportar la seva manera de governar, que vol dir d’explotar econòmicament, però també d’acabar amb les seves llengües, cultures i tradicions, per entendre que l’única cultura, l’única llengua, les úniques tradicions o, l’única religió bona i vàlida, era només la seva.

 

I així els ha anat! Així és com tothom n’ha anat marxant tant aviat com ha pogut. Ara a aquella Castella només li resten els territoris peninsulars…, i no tots, ja que en el seu dia ja va sortir també per cames Portugal i Gibraltar. Malgrat això, mantenen, no sabem benbé per quins setsous, aquelles places de ceuta i Melilla al nort del Marroc o l’arxipèlag de les Canàries.

 

Catalunya mai ha volgut ser espanyola, malgrat tots els intents al llarg de la història d’acabar amb la seva idiosincràssia. Malgrat les prohibicions, les amenaces constants, els intents de neteja ètnica mitjançant les grans onades migratòries. Res d’això els ha funcionat. Catalunya, com a terra d’acollida, assimila i cuida a tot aquell que hi ve per viure-hi i treballar. I és quan arriben temps on, ni que sigui de forma aparent, es toleren certs marges de llibertat, que surt allò que portem a dins. Perquè, som el que som i volem seguir sent el que som. I això no ho han pogut combatre amb els més de tres-cents anys d’ocupació espanyola.

 

Si no hagués marxat Portugal, ho hagués fet Catalunya. Però, ara passaria el mateix, però en lloc dels catalans, serien els portuguesos els que es trobarien en plena revolta pel dret a Decidir i la defensa de les seves institucions, llengua i cultura.

 

Ahir, vam veure amb més claredat que mai, quaranta-quatre anys després, com aquell règim franquista està, no més viu que mai, perquè sempre s’ha mantingut viu, sino que es va manifestar sense cap mena de temor i orgullós del que és i representa. Ahir, les banderes feixistes, la simbologia feixista i els feixistes, es van deixar veure amb altibesa i prepotència, exaltats amb més ènfasi si calia, per totes les televisions espanyoles elevant el que ara hi ha al darrere de VOX, però que es troba també en el PP, C’s i el PSOE, demostrant que això del trasllat del dictador respon només a una estratègia de pur marketing d’aquest personatge, cada dia una mica més encongit, que es diu Pedro Sánchez, que es pensava que convocant eleccions i fent alguna teatralitat com la d’ahir, en tindria prou com per guanyar les properes eleccions. Ell no les guanyarà. Ho farà algun altre que pensa el mateix que ell. I és per això que a nosaltres ens és igual qui guanyi en aquelles contrades. La nostra funció és intentar bloquejar-los tant com poguem, a veure si algun dia se n’adonen que fins que no ens deixin decidir per nosaltres, no viuran tranquils. El problema està en que, com que tot el que no sigui imposició “por cojones”, per la força, mantenint aquesta actitud en tots els estaments del seu estat, ja sigui el polític, el militar, el policial o el judicial, no saben actuar. No entenen de diàleg, de seure, de parlar de cedir, de pausar…. I això només ho poden fer amb les dinàmiques feixistes. Només els serveix la imposició i la violència. La resta els porta directament a l’autodestrucció. I és que, espanya no existeix com a tal. Només perquè les armes l’han feta possible. Però no per la voluntat de la gent que hi habita. Espanya és també insostenible econòmicament, la qual cosa provocarà inevitablement que si Catalunya s’en va, també marxaran Vascos, Gallecs i andalusos, com evidentment Valencians i balears. Tornaran a quedar-se sols. I això, potser no ho veurem nosaltres, però si no canvien les seves formes, el final només pot ser la total i definitiva extinció d’aquell pretès imperi que va viure de l’explotació i la força militar.

 

No us creieu mai el rotllo aquell de la Constitució. Que si no permet que els catalans votem en referèndum i tota la retòlica restant, Només llegiu-vos l’article 10, com també el 92. “No hase falta desir nada más”! I si penseu en les raons per les quals ningú s’ha volgut dedicar a desenvolupar la definició que l’anomenada Carta Magna fa de les “Nacionalidades y regiones”, no haureu de pensar massa més!

 

Veient aquell lamentable espectacle d’ahir amb el dictador, n’hi ha prou per arribar a aquesta conclusió. Per cert, no permeteu que ningú parli de “Nostàlgics del franquisme”, són simplement Feixistes!