dilluns, 25 de gener del 2010

PREPARANT LA GRAN SETMANA DE LA MOBILITAT

Palau organitza la primera setmana de la mobilitat segura



Sota el títol, “Te la jugaràs? Darrera de cada víctima n’hi ha moltes d’altres”, la Policia Local de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l’Associació STOP accidents organitzaran entre el 15 i el 19 de març la primera setmana de la mobilitat.



Una setmana en que és previst que es duguin a terme diverses activitats relacionades amb la seguretat viària i la mobilitat sostenible, amb l’objectiu de transmetre a tota la ciutadania la importància d’una correcte mobilitat ja sigui amb cotxe, moto o bicicleta. “Tots plegats hem de ser conscients que a la carretera no s’hi pot jugar, ja sigui pel nostre bé, però també per a totes aquelles persones que ens envolten i que en poden patir les conseqüències de la nostra irresponsabilitat” apuntava el Regidor de Governació Jaume Oliveras. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha apostat fermament per dedicar tota una setmana a tractar aquesta temàtica que afecta a tot tipus de gent.



Activitats per a tots els públics

La Policia Local conjuntament amb STOP Accidents estan elaborant un programa adreçat a tots els públics. Així, el dilluns dia 15 de març, és previst que realitzi una jornada dedicada a professionals (d’administracions, entitats i empreses vinculades al trànsit, la seguretat viària i la mobilitat sostenible). “Comptarem amb la presència de grans professionals amb la matèria, de manera que es pugui fer un debat constructiu i útil en matèria de mobilitat segura” apunta l’Inspector de la Policia Local Xavier Virgili. Al llarg de la setmana, s’han programat diverses activitats i exposicions adreçades a tots els públics, però sobretot als més joves. Enguany, la popular festa de l’Educació Viària, que se celebra a finals de curs, s’ha avançat i es durà a terme el 19 de març. Un activitat que cada any compte amb un gran nombre d’assistència i que aquest any tancarà la setmana de la mobilitat segura.



Dels organitzadors



La Policia Local de Palau-solità i Plegamans compta amb una Unitat de Mobilitat Segura que duu a terme un ambiciós programa formatiu de seguretat viària que ha estat reconegut com a pràctica a seguir a nivell català i europeu. La Unitat realitza un programa formatiu amb uns 2.400 estudiants dels centres educatius de primària i secundària del municipi i amb edats que van dels 6 als 16 anys. En moltes de les activitats formatives, que es fan dins i fora dels centres educatius, la Unitat de Mobilitat Segura compta amb la col·laboració de companyies i entitats com el RACC, Attitudes, Jané, Institut Guttman, Honda i el Servei Català de Trànsit.



Aquest programa formatiu ha recollit importants reconeixements des de diversos àmbits. Concretament, en l’any 2009, i per segon any consecutiu, la Xarxa Mobal, de la Diputació de Barcelona, va difondre el programa d’educació Viària de la Unitat d’Educació per la Mobilitat Segura com a una “Bona Pràctica”. Paral·lelament, el juny de 2009, la xarxa europea de mobilitat i transport ELTIS (Servei d’Informació Europeu per al Transport Local) va exposar el programa educatiu com a un exemple a seguir. D’altra banda, la Comissió Europea ha atorgat a la Unitat de Moblitat Segura la qualificació de “soci priveligiat” dins la iniciativa 25.000 vides per salvar - Carta Europea de Seguretat Vial. Aquesta qualificació atorga avantatges com un espai de difusió i treball propi al web www.erscharter.eu i un accés privilegiat a tots els esdeveniments del projecte que se celebrin a la Unió Europea.

*Enllaç a la pàgina de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans dins Erscharter



STOP Accidentes és una ONG d’abast estatal, reconeguda com “d’utilitat pública”, fundada per familiars i amics de víctimes d’accidents de trànsit i que té com a missió la promoció d’un canvi cultural sobre la seguretat viària i els accidents de trànsit. La seva funció està molt reconeguda en tot l’Estat i s’ha erigit, per la seva solvència i el gran volum d’activitats i iniciatives que duu a terme, com a interlocutora amb les administracions en tots els temes que afecten a la seguretat viària.