dijous, 21 d’octubre del 2010

VETLLEM PER A LA SALUT DELS NOSTRES JOVES


Mostra sobre el tabac a l’Escorxador

L’exposició Municipi sense fum s’ha instal•lat a l’Espai Jove l’Escorxador de Palau-solità i Plegamans, indret on romandrà fins al 5 de novembre.

“És molt important que els joves prenguin consciència dels riscos i problemes de salut que pot comportar el consum de tabac”, destaca el regidor de Joventut de Palau-solità i Plegamans, Jaume Oliveras. I és que la mostra té com a objectiu que els joves reflexionin i prenguin decisions raonades sobre el consum de tabac “i ajudar a disminuir el nombre de joves que inicien el consum i la conseqüent addicció”, amplia Oliveras. Municipi Sense Fum s’estructura a través de blocs de temes diversos, com l’origen del tabac, les substàncies trobades als cigarrets i les seves conseqüències en la salut, els factors involucrats amb l’addicció, els perjudicis de salut que també es causen a la gent no fumadora, els factors que poden ajudar a deixar de fumar.

A banda de visitar l’exposició, els joves treballaran els continguts de la mateixa amb un tècnic de joventut municipal, a partir de les visites guiades i amb la posterior realització d’una activitat dirigida. Els centres d’ensenyament secundari del municipi col•laboren en la iniciativa per tal de dur a terme el programa formatiu complementari. L’exposició prové de l’Àrea de Salut i Consum de la Diputació de Barcelona, i compta amb la col•laboració de la regidoria de Joventut i dels centres de secundària del municipi.