dilluns, 14 de març del 2011

BUCS D'ASSAIG PER ALS GRUPS DE MÚSICA DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

VII Jornades de Participació per decidir la gestió dels nous bucs d’assaig de l’Escorxador

Els joves que toquen en un grup de música, o que hi estiguessin interessats, han estat convocats el passat dissabte 12, a les 11h, a l’Espai Jove

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha convocat una jornada de participació, especialment enfocada als joves del municipi que toquin en un grup de música o que estiguin interessats en la música, per decidir la gestió dels nous bucs d’assaig que s’estan instal•lant a l’Espai Jove l’Escorxador. La cita va ser pel passat dissabte a l'Espai Jove l'Escorxador.

“Els bucs d’assaig són un nou equipament que volem que els joves se’l facin seu”, subratlla el regidor de Joventut, Jaume Oliveras. “No hi ha millor manera de fer-ho que fent-los partícips de les decisions que s’han de prendre al voltant de la gestió, com els horaris i dies d’obertura dels bucs, les reserves perquè tothom qui estigui interessat pugui fer-los servir i altres qüestions d’aquesta mena”, afegeix el regidor. I és que la intenció de l’Ajuntament és que els joves treguin el màxim rendiment d’aquest nou equipament, per la qual cosa es treballa amb la idea que puguin funcionar els caps de setmana i fora de l’horari normal de funcionament de l’Escorxador. “El model de cogestió de l’Escorxador entre els joves i l’Ajuntament ha demostrat en aquests anys la seva eficàcia, fent que els joves s’impliquin i proposin i organitzin tota mena d’actes; per això es vol aplicar aquest mateix sistema als bucs d’assaig”, amplia Oliveras.

Els bucs
Els espais o bucs d’assaig s’estan instal•lant actualment en un mòdul prefabricat annex a l’Escorxador, en l’espai alliberat després d’enderrocar les naus abandonades que hi havia adossades a l’edifici de l’Espai Jove. Actualment ja s’ha instal•lat un i en breu s’hi completarà la construcció del segon. Ambdós estaran equipats amb una bateria, amplificadors per a guitarres elèctriques i kits de micròfons. La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya ha concedit a la regidoria de Joventut una subvenció de 74.458€ per a l’ampliació i millora de l’Espai Jove. Una part d’aquests diners es destinen a la creació i equipament dels bucs i una altra per a realitzar altres millores en les instal•lacions de l’Escorxador.