divendres, 9 de desembre del 2011

CAN FALGUERA, O COM HO PODEM FER PER ATACAR ALS D'ABANS!

Com ja sabeu, de vegades és l'amic armengol qui m'escriu per reflexionar sobre qüestions d'interès municipal. En aquest cas, en canvi, ha estat un amic i company militant de CiU el que m'ha enviat un e-mail requerint la meva atenció sobre la nefasta gestió que estan fent els socialistes palauencs en relació als diners rebuts de Madrid per a la recuperació total de la masia de can Falguera. Li vaig demanar si m'autoritzava a publicar aquesta missiva, i em va dir que sí. Diu així:

Hola Jaume,

Avui llegint la notícia sobre la disposició adicional que no ens paguen de Madrid, i en les declaracions de Mas-Colell estudiant portar al Govern als tribunals, he tornat a pensar en lo de Can Falguera.

De la mateixa manera que em subleva veure com els governs de Madrid no paren de expoliar-nos, no em puc creure que Palau acabi perdent més de 400 mil Euros i a sobre pagui més de 40 mil d'interessos per un tecnicisme i una mala negociació política del nostre Govern municipal en el tema de la subvenció per restaurar la masia de Can Falguera.

No podem contactar amb el grup de CiU al Congrés, que són els que van aconseguir la subvenció, per veure si podem fer-hi algo? Segur que des de l'oposició també s'hi pot fer alguna cosa.

A part, també crec que la població del nostre poble ha de saber que s'estan deixant escapar uns 450 mil Euros, per un tecnicisme, que el Govern de Madrid, igual que amb el tema de la disposició adicional, s'està aprofitant de nosaltres, i a més, hi fa negoci, cobrant-nos interessos d'uns diners que ja no tenim. Els hi ha sortit més rentable que posar-los a plaç fixe en un banc. I nosaltres serem tan burros de pagar-los-hi!!

Els diners els hem invertit allà on tocava, la Masia està restaurada, a falta del toc final que havia de fer-se amb la subvenció del 2011, que ara ens fan tornar, i amb interessos. És de jutjat de guàrdia! A algú se li ocurreix pensar una situació similar en el sector privat. On per un retard en la presentació de les factures es demanés a algú que tornés els diners, després d'haver fet la feina?!?!? Ara resulta que el Govern de Madrid ens concedeix una subvenció, nosaltres presentem les factures una mica més tard del termini degut també a la llarga tramitació administrativa que requereix la contractació, execució i seguiment d'una obra com aquesta, amb demores per garantir el correcte seguiment arqueològic d'una restauració d'aquesta envergadura, i ara resulta que el Govern de l'Estat, decideix demanar-nos els diners DEL POBLE, que ja hem invertit, per un mer tecnicisme.

Com ha negociat això el nostre Ajuntament? Ens diuen que han "salvat" 300 mil Euros, quan el que hem fet és renunicar a la subvenció ja otorgada del 2011, això no és salvar res. Estem deixant perdre més de 450 mil Euros. Això és deixar que ens prenguin el pèl! Prefereixen tenir un argument contra CiU abans que negociar fort i dur per salvar els diners de tots els palauencs. Han demanat ajuda a qui va negociar la subvenció? A CiU. Segur que no, això ho sabràs millor tu que no pas jo. La Padrós se'n va a Madrid amb l'arquitecte, quan el tema és econòmic i financer, i en tot cas jurídico-administratiu. Perquè no va anar-hi amb els tècnics de serveis econòmics o jurídics??. Quin assessorament jurídic han demana??. I on és la negociació política?? Amb el govern de CiU vam aconseguir recuperar bona part de l'IVA perdut en la liquidació del 2006 negociant fins al final, recorrent el que fes falta, anant als tribunals si calia amb tècnics especialistes que han ajudat a recuperar uns 500 mil Euros de moment.

On és la lluita d'aquest govern per uns diners que són del poble de Palau-solità i Plegamans?!?!? Si us plau, si us deixen, ajudeu al nostre maldestre govern local a no perdre allò que a CiU li va costar tant aconseguir. No permeteu que els socialistes de Palau acabin perdent les subvencions que tant va costar portar.

Cordialment,

Amic meu, si vols que et digui la veritat del que penso, només m'afirmaria i ratificaria íntegrament en els teus comentaris. I és que, en les teves preguntes hi van implícites les respostes.

Tot això no té ni cap ni peus. Penso que ni ells mateixos es creuen les argumentacions que exposen respecte d'aquest tema. que Madrid ens enganya, que Madrid ens expolia, que Madrid no compleix amb els seus compromisos ni signats, ni verbals, ni legals, és quelcom que, hores d'ara, ja no ens sorprèn; i més després d'unes majories socialistes al Congrés que, malgrat negociacions, comisions paritàries i el que vulguis, sempre s'ho han acabat passant tot pel forro, tractant-nos, ja sigui als catalans o als palauencs com autèntics ases.

el problema, en definitiva, és que a Palau no hi ha un govern amb voluntat de plantar cara, de defensar els interessos del poble i dels diners dels seus convilatans; a Palau hi ha un govern socialista que viu absolutament obsessionat per atacar la gestió realitzada per l'anterior govern! Li és igual si això ha suposat un benefici pel municipi, si ara disposarem d'un equipament que no teniem, etc. L'important, per damunt de tot, sembla que sigui només la destrucció de l'adversari polític. I en això, amic meu, el que hi per és el poble i només el poble.

Pensa que, quan els hem anat a trobar per parlar de qüestions importants com són: les ordenances fiscals, els pressupostos, o similar, d'ells només ha sortit com una mena d'amenaça en el sentit de dir-nos: Vigileu que tenim unes "bombes" contra vosaltres: que si vau presentar unes factures fora de termini i ara ens demanen que tornem els diners, que si no sé què d'un SUAP..., però aquí teniu la nostra proposta, us la mireu i això és el que hi ha i el que aprovarem. I aquestes són les negociacions amb ells!

A partir d'aquí, pots imaginar-te tot el que vulguis: que si l'alcaldessa va anar o no a Madrid amb un arquitecte que no sé què hi pintava, que si li han perdonat una part i ara n'haurem de tornar menys però amb interessos,.... ni cas! Només hi ha ànim de destrucció. Qualsevol govern responsable s'hauria plantat, hauria dit que la feina s'ha fet i que els justificarem vint-i-cinc vegades el que vulguin, però que aquí no es torna ni un sol euro; i si cal es va als tribunals, com va fer l'anterior govern amb els més de cinc-cents mil euros del IVA del 2006 que ara s'ha pogut recuperar gràcies a la nostra gestió sobre un error d'ells que mai en vam parlar, al contrari del que ells sí que fan, i segur que la Justícia dona la raó a qui la té. Doncs, qui rep uns diners, fa la feina i la justifica, en cap cas pot romandre obligat a retornar la subvenció.

Sàpigues que nosaltres ja hem contactat amb el nou grup parlamentari a Madrid perquè, un cop constituït el nou Congrés realitzi les gestions amb el nou govern per tal de redreçar la situació i recuperar els més de quatre-cents mil euros encara pendents de la subvenció del 2011.
I aquí seran novament ells, els socialistes palauencs els qui tornaran a quedar en evidència per la seva manca de voluntat de servei a la població i només cercar el desgast del adversari polític sense més!