dimarts, 20 de desembre del 2011

CARTA A JOSEP ANTONI DURAN I LLEIDA

El passat dia 21 de novembre, just l'endemà de les eleccions a les Corts espanyoles, vaig adreçar el següent correu electrònic al president del comitè de govern d'Unió i secretari general de CiU per felicitar-lo, entre altres coses, pels resultats obtinguts el dia abans, amb una victòria històrica per a la nostra formació política a Catalunya:

Benvolgut Josep Antoni Duran i Lleida,



Novament, després de molt temps sense fer-ho, m'he atrevit a contactar amb tu. I, ho faig principalment, per tal d'expresar-te, des de la més absoluta sinceritat, el meu agraïment i el de tot el Grup municipal de convergència i Unió a Palau-solità i Plegamans, per la tasca portada a terme pel grup parlamentari de CiU que lideres al congrés dels diputats i les importantíssimes consecucions que la vostra tasca ha comportat per al nostre poble. Però, al mateix temps, volem felicitar-te pels extraordinaris resultats obtinguts en les eleccions generals d'ahir que, també a Palau, han suposat una victòria històrica de ciU sobre els socialistes que no es donava des de 1989.



Sé, que amb la majoria absoluta aconseguida pel Partit Popular, les coses no seran fàcils; però també és cert que el govern espanyol mai podrà oblidar que a Catalunya hi ha una força majoritària que marcarà molt d'aprop les polítiques que l'afectin i molt especialment tot el que fa referència al seu finançament que, necessàriament, haurà de passar per un Pacte Fiscal que posi fi, d'una forma definitiva, a qualsevol cosa que tingui a veure amb les relacions catalunya Espanya.



M'he permès adreçar-me de nou a tu, perquè, com bé saps, (i d'això n'hem parlat moltes vegades), el meu plantejament ideològic, sempre des d'un prisma personalista i social-cristià, és clarament favorable a la independència política de catalunya. I, per aconseguir-la, cal passar inexorablement per la independència econòmica. I sé perfectament que defenses el dret a decidir dels catalans perquè sigui Catalunya, de forma democràtica i sobirana, la que decideixi el seu futur com a nació.



Probablement, des de fora dels límits territorials del principat no s'entendrà el que voldran qualificar com un gir en els teus plantejaments, i les valoracions a nivell espanyol cauran a posicions equiparables a d'altres personalitats polítiques més properes al que ells consideren nacionalismes radicals.



Però també és cert que el teu prestigi i tarannà com a polític, que ara ningú et podrà discutir a catalunya i les relacions que mantens a nivell internacional, faran que els nostres objectius siguin cada vegada més versemblants i possibles.



Amb la manifestació de maduresa i responsabilitat que ha demostrat el poble de Catalunya, és quan no ens podem arronsar i és ara quan hem de lluitar més que mai pels nostres propòsits nacionals.



també a Palau-solità i Plegamans hem superat en prop de cinc-cents vots als socialistes després que, ara fa només sis mesos fossin ells qui ens superessin per 37 vots de diferència. I sabent que aquesta vila no és socialista, ni de bon tros, com alguns pensàven i defensàven, tenim clar quin és el nostre obgectiu: aconseguir mantenir els votants que ens van recolzar tant en les eleccions al Parlament de catalunya com en les d'ahir; això ens aseguraria el govern municipal amb una majoria absoluta.



Esperant em disculpis pel meu atreviment, rep la més sincera felicitació del grup municipal de ciU a Palau-solità i Plegamans, del que en sóc portaveu, així com dels dos comitès executius tant de Convergència com d'Unió amb els nostres militants i simpatitzants al darrera.



Voldria aprofitar l'ocasió per demanar-te la teva presència al nostre poble el dia que et sigui més propici a fi de celebrar el tradicional aperitiu de Nadal.



Moltes gràcies i salutacions cordials.



Jaume Oliveras Malla
Portaveu del Grup Municipal de Convergència i UniO


Ahir vaig rebre la seva resposta, que transcric a continuació:

Benvolgut Jaume,



Abans que res, perdona pel retard en contestar-te. Problemes tècnics informàtics m’han impedit fer-ho fins ara.



Et confirmo que vaig rebre el teu correu. Gràcies per les felicitacions i per les teves reflexions, i sobretot moltes gràcies per la feina feta. Els resultats electorals han estat un èxit de tots.



Sobre el que em comentaves de l’aperitiu de Nadal, ho sento però no m’ha estat possible. He tingut tot l’enrenou de Madrid.



Aprofito l’ocasió per desitjar-vos, a tu i a tots els companys del grup municipal i de l’executiu local, que passeu unes molt Bones Festes.



Cordialment,



Josep A. Duran i Lleida


Per cert, ahir al vespre vam celebrar el ja tradicional pica-pica de Nadal de CiU a Palau-solità i Plegamans. el local de gom a gom, ple de militants i simpatitzants de la nostra formació. Vam comptar amb la presència del Diputat de CiU i Secretari tercer de la mesa del Parlament Josep Rull. I molta, molta il·lusió per seguir treballant pel futur del nostre país i del nostre poble!