dijous, 25 de febrer del 2016

EN MARXA EL SEGON PROGRAMA DE PREVENCIÓ DE DROGUES I RISCOS ASSOCIATS

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ja té actiu el segon Programa de prevenció de drogues i riscos associats després de la seva aprovació a finals de l'any passat. "Aquest programa és una eina dinàmica que deriva del treball realitzat de forma coordinada entre les àrees d'Educació, Salut Pública, Joventut, Policia Local i Serveis Socials de l'Ajuntament", explica Jaume Oliveras, regidor de Serveis Socials.

 

El segon programa deriva de l'anàlisi de tota la feina que s'ha fet des de 2011, moment en què va néixer el primer programa de prevenció de drogues i riscos associats. Oliveras afirma que en aquest temps s'ha detectat que "la situació de consum de drogues a Palau és la mateixa que a la resta de Catalunya. L'alcohol, el tabac, el cannabis i els hipnosedants, són les drogues més consumides".

 

En aquest sentit, el segon programa detalla diferents accions a realitzar fins a l'any 2018, moltes d'elles ja se'n fan des de les diferents àrees municipals implicades, i d'altres s'han de començar. Un dels objectius de les accions proposades és acabar amb el consum d'alcohol en grans aglomeracions de joves quan hi ha celebracions importants al municipi.

 

El programa estableix accions que s'han fet i s'han de fer per diferents franges d'edat, des de la infància fins a la gent gran, passant per l'adolescència i l'edat adulta. També en determina millores que s'han de fer, com per exemple en les tutories individualitzades a l'Institut Ramon Casas i Carbó o la regulació de les actuacions davant la detecció del consum a la Marinada, que s'haurà de fer entre aquest 2016 i el 2017, així com la necessitat de crear espais de comunicació entre professorat i família o més oferta d'oci alternatiu. Aquestes accions, però, formen part d'un pla d'actuacions que s'ha de fer de forma anual i revisar al final d'aquests períodes. Mentrestant, també es vol treballar conjuntament amb d'altres municipis. "En aquest sentit, la Diputació de Barcelona ja ha proposat fer trobades perquè compartim diferents experiències municipals", explica el regidor.

 

Aquest segon programa de prevenció de drogues i riscos associats és fruit d'una feina que es remunta a l'any 2002 i que va culminar l'abril de 2011 amb l'aprovació del primer programa, fet en aquell moment per una empresa externa.

 


Este correo electrónico se ha enviado desde un equipo libre de virus y protegido por Avast.
www.avast.com