diumenge, 3 de juliol del 2016

PLE DE JUNY 2016: TORNEM-HI AMB EL "I TU MÉS"!

I amb sense massa història, amb més ganes d'alguns regidors/es de l'oposició de fer-se notar davant la quinzena de persones que habitualment assisteixen als plens municipals, va passar un altre plenari. Hi ha qui, ja sigui amb manifestacions de vot del tot inversemblants, o per les seves ànsies d'atacar als altres ratllant el seu propi ridícul, sembla que es vol instal·lar més en els temes de l'actualitat política, que no pas en els aspectes d'estricte interès local.
 
Les qüestions que el Govern va portar al Ple van ser quatre: L'aprovació formal d'un canvi en la denominació dels usos dels terrenys anexes a l'escola de can Periquet a fi que la generalitat hi pugui construir un Institut, o més ben dit, un CES, Centre d'Estudis Secundaris que ajudi a descongestionar l'actual IES Ramon Cases i Carbó, on la qualificació urbanística ha de passar de dir usos escolar a us per a Institut o ensenyament secundari. aprovat per unanimitat.
 
En segon lloc, es portava al ple l'Estudi de Mobilitat Urbana del nostre poble. Sí aquell que ja el vam presentar el mes de maig al ple, i que alguns grups com la CUP ens van demanar posposar-lo al juny per tal de disposar de més temps per estudiar-lo. El van estudiar tant que, al final, tothom hi va votar a favor menys ells. Es tracta d'un instrument que, d'acord amb les previsions del POUM, han elaborat els tècnics municipals junt amb els de la Diputació de Barcelona per millorar la mobilitat al municipi d'acord amb les disposicions del nou planejament urbanístic. L'argument final de la CUP, va ser que, com que ells estàven en contra del POUM, també ara han d'estar en contra d'aquest estudi. Per això, no sé si els calia tant de temps per a estudiar-lo! En realitat, es tracta d'un instrument de treball que s'aprova inicialment, i d'una gran utilitat en el futur. Grandiós treball dels nostres tècnics, en el que, en cap cas es preveu una reducció dels recorreguts de l'actual transport urbà, com algú va voler insinuar.
 
D'altra banda, es va aprovar la xifra de població a dia 1 de gener d'enguany a Palau-solità i Plegamans. Som exactament 14 494 habitants. Unes dues-centes dones més que no pas homes!
 
Finalment, i pel que fa a les propostes del Govern, vam presentar una moció en suport de les persones refugiades i declarant al nostre poble i al món local en general, com a Municipi Acollidor. És una moció aprovada per unanimitat al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, en l'assemblea celebrada el passat 17 de juny. Allà va rebre el suport de regidors i alcaldes/esses de totes les forces polítiques catalanes. Aquí no. La CUP tampoc hi va donar suport amb arguments que ni tan sols recordo a hores d'ara. Sí que recordo la manifestació del seu representant en el sentit que l'Ajuntament no destinava el 0,7% del seu pressupost a l'àmbit de la cooperació. No ho vaig haver ni de desmentir. El propi interventor municipal ja s'en va encarregar prou.
 
I a partir d'aquí, les mocions. Una de la CUP que, sí que hi va donar suport, instant a que l'Ajuntament s'impliqui en la producció local d'energies renovables. Pretenia que en tres mesos quedés enllestit un estudi sobre la seva viabilitat, que el consistori formés part d'una cooperativa de producció energia sostenible i renovable i que, un cop acabi l'actual contracte amb Endesa a finals d'any, l'Ajuntament contracti ja amb aquesta nova cooperativa. Tothom està d'acord en que es faci l'estudi. Vam demanar que, en lloc que fos en un termini de tres mesos, fos en nou. Va dir el Sr. Méndez que no, que com a molt en sis. Pensem en el periode estival que tenim al davant. Es va aprovar amb l'abstenció del PP, i a veure si els nostres tècnics (doncs són ells i no pas els polítics qui elaboren els estudis) són capaços d'enllestir-lo en sis mesos, i a veure que s'hi planteja, ja que des d'un punt de vista jurídic no tinc massa clara la implicació d'una administració en una cooperativa d'aquestes característiques, i més si tenim en compte que a l'hora de fer la contractació del nou suministrament, la cosa ha de gestionar-se a través d'un concurs públic obert, sobre el que tant es predica al seu favor quan convé políticament.
 
ICV va presentar una moció en defensa de les víctimes per accidents i errors mèdics, aprovada per la unanimitat dels partits i regidors palauencs i plegamanins. I ERC va presentar-ne tres: Una, per demanar que el sindicat Unió de Pagesos entri a formar part de l'organ de participació del Consorci de Gallecs. Entenem que es tracta d'un consorci on en formen part Ajuntaments i propietaris a banda d'entitats en defensa del territori i els sindicats amb representació en aquest àmbit, i que és en el plenari del consorci on cal plantejar-ho. Ens vam abstenir com a govern, i va resultar aprovada pel vot favorable de la resta del consistori. Una altra, reclamant que el personal de l'Ajuntament i les empreses amb el que aquest contracti, no tingui mai un salari inferior als mil euros al mes. Després de fer-los veure que això ja és així actualment, vam demanar des del govern, ampliar la moció en el sentit de treballar en la direcció que ho està fent el govern de la Generalitat, és a dir, per aconseguir una renda mínima de país, universal de mil euros per a tothom. Resulta curiós observar la reacció de representants de partits com el PP davant d'iniciatives com aquestes. A tot arreu hi veuen impossibilitats, a tot arreu hi veuen la independència..., i es dediquen a atacar a les forces independentistes sense cap mirament ni respecte de cap tipus.
 
I si això ja és així en la majoria de mocions (penseu que en la que es demanava la implicació de l'Ajuntament en la producció d'energia sostenible, van interpretar el concepte d'independència energètica com si també aquesta s'independitzés d'Espanya), doncs, què dir-vos de la darrera de les mocions. La presentada per ERC amb la nostra adhesió, relativa a aconseguir un nou país lliure de corrupció d'estat. feia referència a les gravacions de les converses entre el ministre Fernández Díaz i el Cap de l'Oficina Antifrau, es demanava la seva dimissió i, en definitiva, es reclamava el cesament de la guerra bruta contra l'independentisme. No sóc capaç, ni en tinc ganes, de descriure com de baix tenim el llistó del debat polític a nivell municipal, al menys en segons quins temes. Estaria bé que algú s'esforcés en escoltar algun ple perquè s'en pugui fer la idea. Només us diré que, la representant del PP va manifestar que qui més ha fet i ha lluitat per eliminar la corrupció a Espanya, ha estat el PP. I, tampoc entendreu la raó per la qual la CUP tampoc hi va donar suport. El cert però, és que arriba un moment, en el que res no ens sorprèn!
 

Libre de virus. www.avast.com