dijous, 23 de juliol del 2009

EL TREN DE PALAU




Quan penso en la gent que forma part de l'entitat Amics del Tren de Palau, m'en adono del tipus de persones que són. Sempre amb voluntat de servei, sempre ajudant als altres, sempre treballant no només per allò que tant els agrada, que són els trens en petit format i que donen un gran servei al poble suposant un atractiu turístic inmillorable, sino també per la seva sensibilitat amb els més necessitats i disposats en tot moment a oferir tot el que estigui al seu abast tant al poble de Palau-solità i Plegamans com als seus ciutadans amb més necessitats.

Recordo amb emoció l'època en que vaig ser regidor de cultura, des de 1991 fins a 1993, com el periode on es va iniciar tot aquest projecte d'instal·lació de vies i trens al parc de l'Hostal del Fum. Recordo la primera reunió a la sala de juntes de can Cortès, amb una gran part dels que encara avui es troben al davant d'aquesta entitat. Recordo els primers treballs, sempre en dissabtes i diumenges, de forma altruïsta i amb una passió pels trens extraordinària.

Enguany, un cop més, demostren la seva estimació pel poble i els seus ciutadans més necessitats d'atenció, sobre tot en temps de crisi.

Amics del tren de Palau: Moltes gracies i moltes felicitats!


L’Ajuntament atorga a ADISPAP l’aportació solidària dels Amics del Tren

L’Alcaldessa de la vila, Mercè Pla, va lliurar ahir a l’Associació de Discapacitats de Palau-solità i Plegamans (ADISPAP) la recaptació que l’Associació Cultural Amics del Tren va aconseguir amb els tiquets per pujar al Tren de l’Hostal del Fum en un cap de setmana solidari del mes de novembre. Amics del Tren va lliurar els 919,50 euros que va recaptar a l’Ajuntament per a què l’adjudiqués a alguna entitat social del municipi. D’entre “el teixit associatiu tan ric i divers amb què compta el municipi”, segons l’Alcaldessa, l’equip de govern va decidir atorgar-los a ADISPAP, “per la gran feina que fan a favor del col·lectiu de discapacitats i de les seves famílies”, tal i com va explicar l’Alcaldessa.

Mercè Pla també va dedicar unes paraules de reconeixement a l’Associació Cultural Amics del Tren, “una entitat molt estimada que sempre està predisposada a ajudar amb entusiasme a les demés entitats del poble i que a més proporciona una de les millors atraccions amb què compta el municipi, el Tren de l’Hostal del Fum, essent els qui més cura tenen del parc urbà”. En definitiva va voler agrair a totes dues entitats “la gran feina que fan en favor del municipi i de la seva gent”.

En aquest sentit, Isabel Cervera, secretària d’ADISPAP, va recordar: “Amics del Tren sempre ens ofereix gaudir del trajecte de forma gratuïta quan visitem l’Hostal del Fum”. “Sempre hem mantingut la premissa que les entitats i les escoles de Palau-solità i Plegamans puguin fer el trajecte en tren gratuïtament”, va recordar Josep Guerrero, secretari de l’Associació Cultural Amics del Tren.

Per exemple, amb els diners donats per Amics del Tren i adjudicats per l’Ajuntament a ADISPAP, els socis d’aquesta entitat podran marxar de colònies al mes de setembre, a Xerta, al Baix Ebre, durant tres dies. Allà podran gaudiran d’activitats com anar d’excursió, navegar en canoa, fer hípica des de la disciplina de l’equinoteràpia...

Isabel Cervera va subratllar que la donació els arriba en un moment de dificultats econòmiques per a l’entitat, “que ara només té els ingressos que provenen de l’Ajuntament i de les quotes dels socis ja que moltes empreses han deixat d’aportar fons a causa de la crisi econòmica”. En aquest sentit, va agrair altres recursos que l’Ajuntament ha decidit proporcionar-los, com una nova seu ―que compartiran amb altres entitats―, on podran fer part de les seves activitats quan s’enllesteixi la remodel·lació de l’edifici municipal del carrer Anselm Clavé, 11. També se’ls cedirà l’ús en hores convingudes de la pista esportiva adjacent a l’edifici del DESOC, al carrer de Can Cortès.

Un altre servei que l’Ajuntament ja ha aprovat proporcionar al col·lectiu és l’activitat d’Esport adaptat que ha dissenyat la regidoria d’Esports i que oferirà de forma gratuïta dins el programa estable de les Activitats Esportives 2009-2010. Amb l’Esport adaptat, que realitzarà les seves sessions tots els divendres compresos dins el període del curs escolar, es proporciona una eina més d’integració social i de creixement personal, a través dels valors que implica la pràctica esportiva, a banda de l’evident millora de salut que comporta l’exercici físic.