dimecres, 3 de febrer de 2010

SOM A LA LLIGA DE CAMPIONS EN MATÈRIA DE MOBILITAT SEGURA I EDUCACIÓ VIÀRIA


Tret de sortida al curs d’educació viària

Aquesta setmana s’ha iniciat una nova edició del programa d’educació viària impartit per la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. Durant cinc mesos, més de 2.500 alumnes dels diferents centres educatius del municipi rebran formació sobre diferents aspectes que tenen a veure amb la seguretat a partir dels comportaments a la via pública. Enguany, com a novetat s’ha programat la primera setmana dedicada a la mobilitat segura. Serà del 15 al 19 de març.

Un caporal i un agent de la Policia Local especialitzats en mobilitat imparteixen les classes, que s’allargaran fins a final de curs, als centres educatius i a l’exterior. Seguint amb la mateixa dinàmica de l’any anterior, a banda de les de les classes presencials dels monitors de la policia, els alumnes realitzaran activitats complementaries com sessions de teatre, sortides a l’empresa Jané al Saló Attitudes o xerrades a membres de l’Institut Guttman. Un cop més, les sortides en bicicleta dels escolars del municipi seran una de les activitats estrella del curs. Doncs com avança el caporal responsable d’Educació Viària les sortides ja van constituir “un èxit l’any passat”. Un des objectius que persegueix aquesta pràctica és la creació d’hàbits segurs de conducta en els menors, que els permeti circular en bicicleta pel municipi d’una manera habitual i sense perill.

El regidor de Governació, Jaume Oliveras, destaca la importància d’aquest curs que enguany ha ampliat la seva durada i les activitats, tot recordant que “l’actuació de la nostra policia ha estat reconeguda des de diversos àmbits”. Concretament, en l'any 2009, i per segon any consecutiu, la Xarxa Mobal, de la Diputació de Barcelona, va difondre el programa d'educació Viària de la Unitat d'Educació per la Mobilitat Segura com a una “Bona Pràctica”. Paral•lelament, el juny de 2009, la xarxa europea de mobilitat i transport ELTIS (Servei d'Informació Europeu per al Transport Local) va exposar el programa educatiu com a un exemple a seguir. D'altra banda, la Comissió Europea ha atorgat a la Unitat de Moblitat Segura la qualificació de “soci priveligiat” dins la iniciativa 25.000 vides per salvar - Carta Europea de Seguretat Vial. Aquesta qualificació atorga avantatges com un espai de difusió i treball propi al web www.erscharter.eu i un accés privilegiat a tots els esdeveniments del projecte que se celebrin a la Unió Europea.Setmana de la mobilitat segura

Sota el títol, “Te la jugaràs? Darrera de cada víctima n’hi ha moltes d’altres”, la Policia Local de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l’Associació STOP accidents organitzaran entre el 15 i el 19 de març la primera setmana de la mobilitat a Palau-solità i Plegamans.

Una setmana en que és previst que es duguin a terme diverses activitats relacionades amb la seguretat viària i la mobilitat sostenible, amb l’objectiu de transmetre a tota la ciutadania la importància d’una correcte mobilitat ja sigui amb cotxe, moto o bicicleta. “Tots plegats hem de ser conscients que a la carretera no s’hi pot jugar, ja sigui pel nostre bé, però també per a totes aquelles persones que ens envolten i que poden patir les conseqüències de la nostra irresponsabilitat” apuntava el Regidor de Governació Jaume Oliveras. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha apostat fermament per dedicar tota una setmana a tractar aquesta temàtica que afecta a tot tipus de gent.

Activitats per a tots els públics
La Policia Local conjuntament amb STOP Accidents estan elaborant un programa adreçat a tots els públics. Així, el dilluns dia 15 de març, és previst que realitzi una jornada dedicada a professionals (d’administracions, entitats i empreses vinculades al trànsit, la seguretat viària i la mobilitat sostenible). “Comptarem amb la presència de grans professionals amb la matèria, de manera que es pugui fer un debat constructiu i útil en matèria de mobilitat segura” apunta l’Inspector de la Policia Local Xavier Virgili. Al llarg de la setmana, s’han programat diverses activitats i exposicions adreçades a tots els públics, però sobretot als més joves. Enguany, la popular festa de l’Educació Viària, que se celebra a finals de curs, s’ha avançat i es durà a terme el 19 de març. Un activitat que cada any compte amb un gran nombre d’assistència i que aquest any tancarà la setmana de la mobilitat segura.