dimecres, 30 de juny del 2010

COMPTEM TAMBÉ A LA NOSTRA POLICIA AMB GENT MOLT BEN PREPARADA EN MATÈRIA DE TRÀNSIT


La Policia Local ja controla la velocitat dels vehicles amb un radar mòbil

El Servei Català de Trànsit ha cedit a la Policia Local de Palau-solità i Plegamans un radar d’última generació per controlar la velocitat dels vehicles que transiten pel municipi i millorar així la seguretat viària. Els agents de la Policia Local ja tenen el radar a la seva disposició i han començat a efectuar controls en les vies del municipi.

“És una eina bàsica per disminuir el nombre de conductors que no respecten els límits de velocitat, que és una de les principals causes d’accidents”, resumeix el regidor de Governació, Jaume Oliveras. “Millorar la seguretat, també pel que fa a la viària, és un objectiu cabdal per aquest Ajuntament”, destaca l’Alcaldessa, Mercè Pla, qui afegeix que aquest radar “és de gran utilitat per minimitzar els riscos de patir un accident en un poble amb vies que tenen molt volum de trànsit i que travessen el casc urbà”, afegeix l’Alcaldessa, Mercè Pla. La velocitat màxima genèrica al casc urbà de Palau-solità i Plegamans és de 40km/h, excepte allà on la senyalització marqui un límit diferent.

Funcionament
El radar funciona amb tecnologia làser. Emet un raig làser de forma constant a una distància recomanada per al seu funcionament òptim d’entre 50 i 80 metres, i és capaç de distingir els diversos vehicles que travessin el làser, amb un màxim de 4 carrils de circulació. Dins d’aquests marges, el dispositiu calcula la velocitat de tots els vehicles, independentment del sentit en què circulin.

Si el radar detecta vehicles que circulen a una velocitat superior de la permesa automàticament fa una fotografia del vehicle i de la matrícula i enregistra la ubicació, l’hora, la via i el límit de velocitat establert en el punt en qüestió. L’aparell va equipat amb un PDA (un ordinador de petites dimensions) que processa les dades que utilitzarà el Servei Català de Trànsit per les accions pertinents i previstes en la normativa vigent.