dimecres, 30 de juny del 2010

EM DIUEN ELS JOVES DEL NOSTRE POBLE QUE ÉS MOLT PERÒ QUE MOLT RECOMANABLE


Concert de El Niño de la Hipoteca, divendres a Palau-solità i Plegamans

L’actuació serà el 2 de juliol, a les 22.30h, als Jardins de Can Cortès

El Niño de la Hipoteca oferirà un concert, amb entrada gratuïta, el proper divendres, 2 de juliol, a les 22.30h als Jardins de la Masia de Can Cortès (c. Camí Reial, 56). El Niño de la Hipoteca acudeix a Palau-solità i Plegamans dins el marc dels Concerts Joves d’Estiu que organitza la regidoria de Joventut

El Niño de la Hipoteca és Guiu Cortés, un músic barceloní que ha irromput amb força al panorama musical. Èxits Management és la companyia que organitza bona part dels seus concerts i qualifica El Niño de la Hipoteca com a “un cantautor que es presenta en concepte ‘bandautor’ amb una sonoritat que passa per la música balcànica, el pop, reggae i rock, amb arrels de folk i la cançó d’autor”. Fa els seus concerts acompanyat d’una banda formada amb grans músics de l’escena estatal, bases electròniques, bon humor, molt de ritme i molta festa, i tot plegat amb grans dosis de lletres carregades d’ironia, tendresa, crítica i sobretot intel•ligència.

Després de tocar al metro de Barcelona i militar en un gran nombre de formacions musicals d’estils molt diversos, Guiu Cortés va formar part de la banda The Singletons. Al 2008, però, va arrencar el projecte de El Niño de la Hipoteca. La primera maqueta que va realitzar, Toma Uno, va tenir molt bona acollida als certàmens estatals de cantautors, aconseguint el primer premi a Elx i Burgos i el segon lloc a Ceutí (Múrcia). Va presentar el seu primer disc, autoeditat i titulat Que te vaya bien, al Festival Barnasants 2009, amb un ple de púbic. Ha tornat a actuar a Barnasants en l’edició del 2010, aconseguint també amb un gran èxit.

El seu primer disc, Que te vaya bien (ndlh records, 2009) el va editar de forma completament independent i amb la producció de Miguel Pino i Javi Martín, baixista de Ojos de Brujo. L’èxit entre el públic ha fet que s’exhaurís ràpidament, per la qual cosa n’ha fet una nova edició.