dijous, 19 de maig del 2011

AVUI ESTIC ORGULLÓS

Sí. Orgullós d'haver legalitzat una ràdio municipal il·legal. Orgullós d'haver convertit un mitjà públic en una eina útil per a tots els vilatans de Palau-solità i Plegamans. Orgullós d'haver professionalitzat Ràdio Palau sense renunciar, en cap cas, a la participació de tothom, les entitats del poble, les persones amb ganes de contribuir a fer d'aquest mitjà un referent a tot nivell i de fer que totes les persones, les idees i la informació constitueixin l'ADN del que ha de ser una emissora de ràdio municipal. I, orgullós que el pluralisme i la participació formin part del que tots entenem com quelcom que ens pertany i del que no podem prescindir.

avui ha culminat un procés. avui ha tingut lloc un debat entre els alcaldables de totes les formacions polítiques amb representació municipal sense precedents al nostre poble. I no em toca ara entrar a valorar el contingut del debat que, per altra banda, ha resultat ric, intens, respectuós i participatiu.

avui vull recordar-me de tots aquells que van voler veure en l'obligat tancament de Ràdio Palau el dia 9 de juny de 2008, una voluntat de fer callar determinades idees, grups o entitats. avui ha quedat clar que, no era sostenible sota cap concepte el manteniment d'una emissora en un edifici al·luminós, que des de cap estament es permetia seguir emetent sense permisos ni projectes tècnics de cap mena, i que tampoc podiem seguir disposant d'uns col·laboradors o "treballadors" sense regularitzar, sense contracte i amb l'amenaça de l'administració central i autonòmica d'un tancament inminent de la mateixa.

avui hem demostrat tantes i tantes coses. que mai abans, si no hagués estat per aquest govern, s'havia permès tanta pluralitat, imparcialitat i participació en la nostra emissora de ràdio. I com deia l'anterior directora: mai s'havia autoritzat des del govern municipal socialista que es portessin a terme debats de caire polític, tertúlies i entrevistes als responsables de les diferents formacions amb o sense representació a l'ajuntament. Seguia dient que només es permetia una mínima informació, de cinc minuts escassos, el dijous posterior al del ple ordinari de cada mes.

el temps posa a cadascú al seu lloc; i aquesta nit s'ha deixat ben clar que ningú com aquest govern i com aquest Regidor, ha apostat per la ràdio municipal de veritat. I avui es marca un abans i un després en la història d'aquesta emissora que vaig tenir l'honor de veure néixer durant la Fira Palau de l'any 1989.

Sóc feliç, com a regidor de Comunicació, de veure realitzat el projecte de convergència i Unió pel que fa a la potenciació i implantació definitiva de Ràdio Palau. I de ben segur que en els propers quatre anys podrem continuar donant l'impuls que li correspon tant a aquesta emissora com a la resta de mitjans de comunicació de titularitat municipal com efectivamen hem demostrat!

Felicito i agraeixo a tots els qui heu contribuït amb mi a fer tot això possible
Gràcies!