dimarts, 10 d’abril del 2012

CAMPANYA DE MULTES?

Veig anunciat en la revista Palau Informatiu, que des de l'u fins al quinze d'abril es porta a terme una campanya informativa als conductors a fi de fer-los saber que, a partir del proper dilluns dia 16 es denunciarà, i per tant sancionarà, a tots aquells que estacionin en les Zones Blaves dels carrers del centre sense indicar l'hora d'aparcament en el cotxe o sobrepassant el temps permès. A continuació deixen anar tota una retòrica en el sentit d'expressar un acord amb les associacions de comerciants del municipi, que s'han habilitat més zones d'aparcament, etc.

I, pensant pensant, tornem allà on érem. Que, com que segueixen sense fer res, han d'inventar històries per fer veure que fan. I és que, mireu, cap a mitjans de l'any 2009 ja es va realitzar l'oportuna campanya informativa: els nostres agents de la policia informàven als conductors sobre les conseqüències futures d'estacionar els seus vehicles a les zones blaves sense indicar l'hora d'aparcament o sobrepassant el temps d'una hora i mitja establert. Transcorregut el termini informatiu, la policia va començar a fer la seva feina; és a dir, a denunciar i per tant sancionar a tot aquell que no cumplís amb l'estona d'estacionament o no indiqués l'hora en la que havia aparcat el cotxe. doncs bé, aquells qui ara governen van expulsar tota la seva ira expressant que no hi havia dret, que s'estava perpetrant una campanya de multes indiscriminada, que si això era per poder pagar tot el que es malgastava l'ajuntament, o el sou de l'inspector "contractat a dit", i què us haig de dir que no sapigueu.

Vam tornar a fer una campanya informativa després de les obres de vianantització del centre. Però, des del nou pintat de les zones blaves i adequació de les mateixes, mai s'havia deixat d'aplicar la normativa i denunciar a qui estacionés incomplint les prescripcions de la zona blava.

Ja sentia a dir jo que actualment no es posaven multes i que el centre de la vila s'havia tornat a convertir en un can seixanta. Però ara es confirma definitivament. I és clar, els comerciants s'han queixat i no tenen més remei que aplicar adequadament la normativa d'estacionament en les zones blaves a fi de millorar la mobilitat de les persones que volen anar a fer les seves compres als carrers del centre del municipi, I, si s'han queixat suposo que, com ja haviem fet d'antuvi, col·laboraran amb l'ajuntament lliurant els rellotges per indicar l'hora d'estacionament del cotxe als ciutadans que el necessitin.

Vol dir tot plegat, que des que va entrar el nou govern municipal al consistori no s'aplicava cap instrucció al respecte per part de la policia. I ara es veuen novament obligats a fer el que ja vam disposar nosaltres en el seu dia.

Que no pateixin, que nosaltres no farem com ells i començarem a denunciar campanyes indiscriminades de multes i tots aquells atacs furibunds als que ens tenien acostumats. Les normes són perque`es compleixin, i als infractors s'els ha de sancionar. Sí que recordo com en els pressupostos municipals per al 2012 es preveia un increment considerable dels ingressos per multes. Deu ser per això; però que consti que, qui havia deixat de cumplir les normes de la zona blava era el nou govern. I, per cert, diguin el que diguin, les places d'aparcament de vehicles al centre són exactament les mateixes que al juny de l'any passat!