dijous, 19 d’abril del 2012

MANGO, I LA BONA GESTIÓ DE L'ALCALDESSA PLA I EL REGIDOR SERRAVIÑALS

Aquesta setmana hem sabut que el proper dissabte dia 21 d'abril s'obrirà al públic de forma oficial, i al costat mateix de l'empresa Mango al nostre poble, un espai de més de 1200 metres quadrats dedicats a la venda al detall de peces de moda i confecció, de la marca Mango, que es troben, o bé fora de temporada o bé que tenen alguna petita tara. És adir, s'obrirà allò que s'en diu un Outlet de grans dimensions a Palau-solità i Plegamans.

en aquest sentit cal tenir molt en compte que, a la vista de la gran predisposició de l'anterior govern municipal al diàleg, i la voluntat expressada pels màxims responsables de Mango en el sentit de poder habilitar un espai de venda al detall d'aquestes característiques al costat mateix de la seu mundial de l'empresa, es van iniciar, per part de l'alcaldessa Mercè Pla i el regidor Josep Maria Serraviñals, un seguit de gestions i trobades que van donar com a resultat que hagi acabat esdevenint una realitat la posada en funcionament d'una infrastructura com aquesta.

Així, un cop sabuda la voluntat de l'empresa, foren molts i diversos els tràmits, les trucades, trobades, reunions amb alts responsables polítics de la Generalitat de Catalunya encaminades a aconseguir que les imminents lleis omnibus recollíssin la possibilitat de permetre aquest tipus d'activitat fora d'allò que s'anomena: Trama Urbana Consolidada, (TUC), adequant-se així la legislació existent sobre equipaments comercials a Catalunya.

És així que, aprovada aquella legislació que el que fa és precísament: desburocratitzar processos de llicència, agilitzar tràmits i en definitiva, facilitar les coses per tal d'activar l'economia, ajudar a les empreses i els emprenedors i així lluitar contra l'atur i augmentar l'ocupació, observarem com realment valia la pena lluitar per tal que la nova legislació permetés excepcions a la norma general i incorporar-nos de ple al que ja ve establert per les directives europees en aquest sentit. Si pensem que Mango té una plantilla que voreja els 1800 treballadors a Palau-solità i Plegamans, entendrem fàcilment les raons per les quals cal seguir ajudant iniciatives com aquestes que el que fan, és millorar les condicions de vida de tots els ciutadans.

Moltes vegades ens preguntem si des d'una corporació local es pot fer res per tal de millorar l'economia, crear ocupació i activar l'activitat industrial i comercial. Aquí tenim un molt bon exemple: Un govern que va consolidar un centre comercial de vianants al nostre poble, i un govern que treballa, lluita i facilita que grans empreses com Mango puguin portar a terme els seus projectes en benefici de tots.

Felicitem-nos per la tasca realitzada per la Mercè Pla i en Josep Maria Serraviñals en aquest cas, de la que ara recollim els fruits!