dilluns, 27 d’agost del 2012

EL QUE NO SURT AL PROGRAMA

Tradicionalment, sempre s'havien inclòs al programa de la Festa Major els actes religiosos que es celebraven al poble durant tots els dies de la festa. Durant els dotze anys de governs socialistes de 1995 a 2007, es va anar deixant defer. abans d'això, fins i tot es van arribar a publicar els actes religiosos d'altres creences diferents a la majoritària existent com la Catòlica.
 
Com no podia ser d'una altra manera, l'actual govern d'esquerres manifestament anti catòlic, ha tornat a deixar de publicar els diferents actes com les misses que, amb motiu de la Festa Major, es celebren a cadascuna d'ambdues parròquies del municipi: la de Santa Maria de Palau-solità i la de Sant genís de Plegamans, com s'havia recuperat durant l'anterior legislatura.
 
Aquest fet, fou motiu d'explicació pública per part de Mossen andreu al final de la missa del passat diumenge dia 19 d'agost a Sant Genís al no entendre tanta repugna per part de l'actual govern a uns actes que pertànyen a una comunitat que, des del punt de vista religiós, és la majoritària a Palau-solità i Plegamans: i no seré jo ara qui aprofundeixi en allò que va dir el Cardenal Vidal i Barraquer: "Catalunya serà cristiana o no serà". El cas és que l'exposició del Mossen va fer que l'església plena s'aixequés en aplaudiments pel fet acabat d'exposar.
 
Que l'Ajuntament ignora i repugna tot el que es refereix a la religió Catòlica és un fet. el que no m'esperava és que tampoc inclogués en el programa l'acte inicial de conmemoració del Mil·lenari de Sant Genís que va tenir lloc el passat dissabte dia 25 d'agost a l'antiga capella de Sant Genís ubicada a les actuals instal·lacions del centre de menors els Castanyers pertanyent al departament de Benestar Social de la generalitat. Un acte en el que hi van assistir més de 150 persones, pressència d'autoritats, el Bisbe, molta solemnitat, participació també d'entitats del poble com les Colles del Ball de Gitanes, etc. L'ajuntament no ha participat en l'organització d'aquest i els successius actes que tindran lloc al llarg del proper any 2013. Però, l'alcaldessa va exercir tota mena de pressions per poder intervenir amb un parlament qualificat de patètic pels feligresos. Només fent referència i comparacions amb el mil·lenari de Santa Maria celebrat fa uns anys, sempre referint-se a ella.... i les seves circumpstàncies, i no dic res perquè ja m'enteneu. Doncs, ni això s'ha volgut incloure en el programa de festes. Serà que, com que en la comissió organitzadora hi ha persones d'altres partits, per això s'ha exclòs aquesta possibilitat.
 
Em direu que sóc un missaire, un retrògrad, que aquests d'Unió ja sabem com són. Però, si Palau-solità i Plegamans tingués una mesquita, podeu estar ben segurs que els actes que durant aquest dies s'hi celebressin, sortirien al programa, els representants del govern municipal correrien desesperats a assistir als seus actes, etc. Només cal que reflexioneu en això; la resta resulta prou evident.