dimarts, 18 de setembre del 2012

LES COSES DE LA FIRA

Si ahir us parlava de la Fira Palau en general, avui ho vull fer entretenint-me en determinades cosetes que m'han cridat l'atenció.
 
M'ha cridat l'atenció el macroestan de l'Ajuntament. Molts metres quadrats d'espai on no s'oferia res més enllà d'exposar el Pla de Salut i hàvits Saludables, treballat al llarg de la darrera legislatura i aprovat al final de la mateixa. A banda d'això, unes quantes fotografies del que anomenen "Centre cívic", del que encara com a grup municipal principal de l'oposició no en tenim cap mena d'informació. El que sí sabem és que s'ubica a l'antic CAP i que, d'entrada, suposarà un incompliment electoral dels socialistes ja que la seva promesa, per no dir l'única que van fer, era que hi ubicarien la nova Biblioteca municipal. Sabem que s'innaugura el proper diumenge, i restarem a l'espera de tenir-ne més informació per poder-vos oferir una més adequada valoració.
 
Per tant, xerrades i tallers relacionats amb l'esmentat pla de salut i poca cosa més.
 
Si habitualment l'espai destinat a l'Ajuntament a la fira Palau era perquè aquest exposés la feina feta i els seus projectes de futur, en aquesta ocasió res de res. I és clar, qui no fa res i qui pretén seguir sense fer res, poca cosa té a explicar. I aquest, i no cap altre, és el motiu pel qual no s'ha exposat cap tipus d'informació al ciutadà, ni consulta sobre cap projecte. L'estan en qüestió ha constituït el millor resum del que està fent fins ara i pretén realitzar en el futur l'actual govern municipal.
 
També m'ha cridat l'atenció que, després d'haver-se manifestat públicament en el sentit que cap membre de la Policia Local tindria una especialització en concret, ja han començat a sucumbir davant l'evidència de l'alt nivell assolit en matèria d'Educació Viària i mobilitat segura i sostenible, destinant un espai de la fira a explicar la feina que segueix fent la nostra policia, i pel que, al final, s'ha seguit alliberant al caporal responsable a fi de no perdre tot el que fins ara s'havia aconseguit.
 
Tractament a banda mereix el fet d'haver gaudit d'alguns il·lustres visitants. convergència i Unió va demanar, i així va ser, que disabte visités Fira Palau el Diputat de CiU, secretari d'organització d'UDC i membre del Comitè de govern d'Unió, Benet Maimí. I diumenge fou en Jordi Turull, Diputat i Portaveu del grup parlamentari de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya, el que ens va visitar i va poder saludar un per un als diferents expositors del certàmen. Va cridar l'atenció l'"escaqueig" de l'alcaldessa Padrós qui, va marxar per cames de l'estan de l'ajuntament quan va veure acostar-se la comitiva que acompanyava a en Jordi Turull. es veu que l'incomodava tant convergent per la Fira o, potser, tantes persones saludant-lo i volent-se fer fotografies amb ell. Ja entenc que deu resultar difícil per a un partit com el PSC observar com són incapaços que els seus dirigents puguin gaudir d'una acollida com la que reben d'altres dirigents; però els temps estan canviant, i quan la gent sap el que vol no admet els discursos confusos ni les mitges tintes.
 
Ara només restem a l'espera de saber què ens depara el nou Centre Cívic. Espai molt i molt necessari per a les nostres entitats, i que esperem que no acabin essent un altre nyap com el nou pabelló d'esports o l'edifici de promoció econòmica del carrer Folch i Torres construïts durant legislatures socialistes, als que no es para d'abocar-hi diners per a poder reparar els seus defectes constructius.