dimarts, 18 de desembre del 2012

2706 EUROS PER A LA MARATÓ DE TV3!

Palau-solità i Plegamans no podia ser menys. Ha estat no només a l'alçada de les circumpstàncies sino que ho ha superat amb escreix.
 
Hi ha crisi, depressió, gent que pateix, gent sense feina, molts treballadors que, amb feina, no cobren els seus salaris, funcionaris i treballadors públics sense rebre l'extra de Nadal..., i podriem seguir! Però, el nostre poble, com Catalunya sencera, sap respondre, unir-se davant les causes justes, actuar, no restar indiferent.
 
La Marató de TV3 ha batut tots els rècords i ha recaptat enguany més de deu milions d'euros per la investigació en la lluita contra el cancer. I en aquest vintè aniversari d'aquella primera Marató de 1992 contra la leucèmia, hem excel·lit com a poble i també com a nació.
 
Com en tants d'altres municipis, poblets grans i petits, barris, col·lectius, carrers, etc., també Palau-solità i Plegamans, que des de fa anys ha vingut organitzant diverses activitats per a recaptar fons per la Marató, enguany també ha superat totes les espectatives.
 
Aquells primers Jocs Rurals de la festa Major de 2007, que van donar lloc a la creació de dues noves entitats al nostre poble: Vaques i Cabres, han fet que enguany, per segon any, organitzesin, ja no la butifarrada com l'any passat per obtenir diners per a la Marató, sino tot un dia sencer d'activitats a la Plaça de la Vila i Parc Onze de Setembre, implicant a la inmensa majoria d'entitats culturals del poble a fi d'atraure a la gent als efectes de fer-nos un lloc destacat a l'hora d'esdevenir un dels municipis més solidaris del nostre entorn. I és que, ja sabem que això no és nou, doncs, Caritas també ha assolit des de fa uns anys un grau d'implicació de la gent envejable pels de fora. Com també som el municipi que més donacions de sang efectúa cada mes en comparació a la mitjana de Catalunya.
 
Tots hi posem el coll, i quan això és així, l'èxit està asegurat.
 
Cal felicitar al Vicenç Grau com a president de les Vaques, al Jordi Plaza com a president de les Cabres. Però, també a totes les entitats, que no enumero per no oblidar-me de cap. Al govern municipal per facilitar la infrastructura necessària. Als Geganters per contribuir, com també en Jordi Serravinyals amb el seu vehicle peculiar, a que la gent es pogués fer fotografies a un euro per seguir engreixant les contribucions econòmiques contra aquesta malaltia que, poc o molt, acaba afectant a tothom d'una manera o altra. I molt especialment al Miquel, de la carniceria Montserrat qui, amb la donació de les butifarres, va acabar de reblar el clau d'una diada que no podrem oblidar.
 
Els palauencs i plegamanins som així, com ho som els catalans. I quan ens hi posem som imparables, i això és el que ens ha de fer forts i extraordinaris en els nostres objectius.
 
S'han recaptat 2706 euros. Mil més que l'any passat!
 
VISCA PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS!