dilluns, 28 de gener del 2013

TRANSPORT, PORTA A PORTA, CARRIL BICI..., GARANTITS?

Sembla que el PSC local, conformat per quatre regidors del PSOE i dos del PSC, no ho aconseguirà desfer tot. Sembla que les seves ànsies de fer desaparèixer tota obra o servei creada o implantat durant l'anterior legislatura, no podrà acabar de quallar, a la vista de les manifestacions públiques efectuades pels regidors Pedro Sánchez, independent dins d'ICV, i Juan Carlos Tinoco de la veu de Palau.
 
A l'entrevista realitzada a Ràdio Palau el passat dia 10 de gener, el regidor Juan Carlos Tinoco assegura que el sistema de recollida d'escombraries porta a porta és correcte per al nostre poble, que potser sí que caldrà introduïr-hi algunes modificacions per a millorar-lo, però que en cap cas es planteja la possibilitat de la seva eliminació com així es proclamava des del PSC durant l'anterior mandat. Diu també que el carril bici és una eina extraordinària per a tots els palauencs i plegamanins, i que, com tot en aquest món, podrà ser susceptible de modificacions i millores, però, en cap cas es planteja la seva eliminació ni substitució per les anomenades zones 30 com així ho reivindicaven els socialistes. Pel que fa al transport urbà, és tant evident la seva utilitat i progressiva consolidació que només pot valorar la seva gran valua.
 
En aquest mateix sentit, el regidor Pedro sánchez, responsable de les àrees de competència que es referèixen a tots tres serveis, repeteix fil per randa els mateixos arguments que el regidor Tinoco. Pedro Sánchez és qui ha contribuït d'una forma decisiva a fer del transport urbà i interurbà implantat a partir del 2009 per l'anterior consistori, un element bàsic de comunicació de tots nosaltres entre barris i urbanitzacions i el centre, però també mantenint el servei i fluïdesa de línies tant amb Sabadell, Barcelona o Mollet. Ell ha fet el que tocava fer: aguantar-lo, ja que la perdurabilitat en el temps és la fórmula adequada perquè els ciutadans el vagin fent seu i vagin detectant la seva gran utilitat. Això combinat amb les tarifes socials, els viatges a 30 cèntims, etc. Però, ell també ha estat qui més ha hagut d'aguantar les invectives dels seus companys de govern del PSOE-PSC que mai havien vist amb bons ulls el servei, ja que, quan ho van voler provar cap a mitjans dels anys noranta, no van mantenir-lo ni mig any, i ho van deixar estar per entendre, deien, que la gent no l'utilitzava.
 
I què dir del sistema porta a porta que no hagi comentat ja darrerament. Cal vigilància, aplicar criteris clars, estar ben al damunt de l'empresa concessionària i, amb poca cosa més, aconseguirem seguir essent referència com a municipi sostenible a Catalunya.
 
On queden ja aquelles campanyes dels socialistes recollint signatures al mercat dels dissabtes en contra del sistema de recollida d'escombraries actual? Què se n'ha fet de la memòria? recordeu les caçolades, frustrades a la Fira Palau en contra del carril bici? diran que no eren ells, però tots sabem qui hi havia al darrera.
 
Sort que tres regidors contra sis: ICV i la Veu, podran aconseguir que hi hagin coses que no es desfacin. Aguanteu, que el poble no mereix tanta desídia i ganes d'eliminar qualsevol rèmora del passat!