diumenge, 15 de setembre del 2013

L'ACTE INSTITUCIONAL DE LA DIADA A PALAU

El passat dijous, sota els efectes eufòrics de la Cadena Humana, no vaig pensar en parlar-vos de l'acte institucional que, cada any, es celebra al Parc Onze de Setembre al matí a instàncies de l'Ajuntament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.
 
De fet, no us en puc dir masses coses, donat que, del poc que l'actual govern no s'ha dedicat a desfer, és precisament l'acte en qüestió.
 
Penso, sincerament que, com que això de la nostra Diada Nacional no va massa amb ells, els hi ha anat molt bé aprofitar la idea d'acte que va instituir l'anterior Regidor de Cultura, Miquel Truyols. Es tracta d'hisar la senyera per part de dos agents de la Policia Local sota el sò de la tenora entonant el Cant de la Senyera, fer les ofrenes al monument d'en Rafael de casanoves per part de la Corporació municipal en ple, les moltíssimes entitats culturals, esportives i cíviques de la vila i els partits polítics que ho desitgin. També, donar protagonisme total a una entitat que compleixi el seu aniversari, i enguany fou el FC Palau de Plegamans que, com sabeu, ha complert cent anys d'existència. Tot plegat amenitzat amb la música en viu del Combo de l'escola municipal de música, ballada de sardanes, etc, que no es va poder portar a terme del tot a conseqüència del mal temps. Un moment prou emotiu fou l'interpretació del Cant de l'Emigrant per part del nostre baríton Daniel Mas. Al final, quelcom que mai m'ha acabat de convencer: una copeta de cava en un dia que no hi ha res a celebrar. Però, això de la copeta és com ho vam deixar pensat l'anterior govern, després que, per part dels governs socialistes d'antuvi, s'efectués un autèntic despilfarro de begudes i menjar després de l'acte, en el que alguns assistents, potser aprofitaven per atipar-se sense límits.
 
M'agrada que l'actual regidor de Cultura ens cridi cada any per comentar-nos l'acte i, en definitiva, per dir-nos que mantenim l'esctructura que vam pensar i idear nosaltres, aixì com consultar-nos què ens sembla l'entitat pensada per al discurs institucional. No m'agrada que cada any critiquessin que l'anterior alcaldessa intervingués i que, ara sempre diguin que l'actual no ho farà, però que sempre acabi parlant sota qualsevol excusa. Per això no cal que ens cridin i manifestin que l'acte ha estat consensuat entre tots, ja que molts elements de l'acte no ho han estat. No ens van comunicar pas, quelcom que m'ha semblat molt però que molt bé: que el Sr. Ramon Ferran Tolosa fos el presentador i que ens deleités amb la declamació de poemes patriòtics apresos de memòria.
 
Finalment, agraeixo el repàs, en la intervenció del Sr. Francesc Serracanta qui ha estat més de trenta-cinc anys president del FCPalau, de moltes de les persones que han tingut gran transcendència en la història del club de futbol Palau. agraeixo que parlés força de tothom i que fés referència, per exemple, al sr. Truyols com a creador de l'actual escut, i al Sr. Oliveras (el meu pare) com a persona que va proposar els colors de la bandera catalana per a la samarreta de l'equip. Però, malgrat els elogis extensíssims (que ell sabrà si es mereix o no) a l'actual alcaldessa, no he trobat cap raó com perquè ignorés tot el que es va fer durant l'anterior legislatura. coses que passen!