dimecres, 1 d’octubre del 2014

I ENTRE MOBILITZACIONS, ACABEM AMB ELS ALTRES PUNTS DEL PLE DE SETEMBRE 2014

I és que, volent seguir amb el que queda de crònica del ple del passat dijous, amb tantes emocions i civisme per part nostra, i tanta actitud antidemocràtica per part del govern espanyol i el seu tribunal polític i obedient, no he trobat el moment per finalitzar amb les explicacions del que queda del ple de setembre.
 
De totes formes, deixeu-me dir que, segueixo pensant que el 9 de novembre votarem, que això no hi ha qui ho aturi, que ja no tenim por de res ni de ningú i que, si ahir sota la pluja intensa vam reunir-nos més de tres-centes persones a la Plaça de la Vila de Palau-solità i Plegamans, cada cop serem més, i que no pararem fins que no s'aixequi la suspensió de la llei de consultes catalana i el decret de convocatòria de la consulta del proper 9 de novembre.
 
Dit això, respecte dels altres punts que configuràven l'ordre del dia del ple de dijous 25 de setembre, cal explicar que s'hi van presentar dues mocions, una per part d'ICV i una altra pel PSC-PSOE, totes dues expressant el rebuig a la idea llençada des del govern de l'estat espanyol sobre la possible reforma de la llei electoral general per tal d'aconseguir l'elecció directa d'alcaldes i alcaldesses en les properes eleccions municipals. Tot i expressar la nostra sorpresa pel fet que estàvem debatint sobre res, perquè ni tan sols hi havia cap proposta en fer damunt la taula, vam votar a favor d'ambdues mocions per entendre, en quant a la socialista, que tenia raó en que aquestes qüestions cal abordar-les amb calma, temps i amb la recerca del màxim consens possible, i en quant a la d'ICV perquè ja planteja uns principis o criteris a seguir en una reforma com la que sembla es vol plantejar, en els que hi estem d'acord com a punt de partida. Això però, no vol dir que no considerem necessari procedir a una revisió de la llei en aquest sentit per evitar situacions poc desitjables a l'hora d'elegir un alcalde o alcaldessa o de formar un nou equip de govern municipal.
 
Després d'això, vam aprovar les festivitats de caràcter local per l'any 2015. Per una banda, el dilluns de la Festa Major, que serà el dia 31 d'agost, i per una altra, tot i haver-se ja consolidat el dilluns de la Segona Pasqua que recaurà en el dia 25 de maig, sembla que aquest dia és l'endemà de les properes eleccions municipals, que seran el 24 de maig. Així, la major part de poblacions que també acorden com a festiva la Segona Pasqua, com ho és la ciutat de Barcelona, han establert que per al 2015 sigui el següent dilluns dia 1 de juny. Per tant, també Palau-solità i Plegamans seguirà l'estela de Barcelona i molts altres municipis del nostre entorn, i estableix que el dilluns dia 1 de juny sigui considerada com a festa local.
 
Finalment, tot i considerar que és d'una gran importància i transcendència, els aconteixements han fet que no se li hagi donat la projecció que li correspon. Es va aprovar, a proposta de la totalitat dels grups municipals que conformen el plenari, posar el nom de Francesc Serracanta al camp municipal de futbol. Evidentment, una persona que s'ha lliurat en cos i ànima al club de futbol del nostre poble, qui n'ha estat jugador, entrenador i més de trenta anys president, considerem que es mereix aquesta tant alta distinció, de la mateixa manera que en el seu dia es va fer amb la Maria Víctor, posant el seu nom al pabelló municipal d'esports. Els grans reconeixements a persones que tant han aportat al nostre municipi, en aquest cas al món esportiu palauenc i plegamaní, cal fer-los en vida i amb tots els honors!
 
Finalment, considerant la solemnitat d'aquell ple per raó de la moció aprovada en suport a la Consulta del 9 de novembre, la gran gentada esperant poder gaudir de la celebració per aquest fet, i que el que es pretenia des de les entitats i formacions promotores d'aquella moció, és que es celebressin plens extraordinaris i monogràfics sobre aquest punt, el Grup municipal de CiU vam renunciar a formular els nostres precs i preguntes, que ja efectuarem en el proper ple ordinari del mes d'octubre.
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.