dilluns, 29 de desembre del 2014

CONTRA PROPOSTES, NERVIOSISME, MALS HUMORS I DESINFORMACIÓ!

Com ja vau poder llegir en la nota de premsa publicada i enviada als mitjans el passat dimarts 23 de desembre, el Govern municipal, o millor dit, l'Alcaldessa, ens va convocar a un ple extraordinari i urgent a les nou del matí d'aquell dia  (com mai s'havia vist abans en aquest Ajuntament), per desestimar de pla i sense cap mena de fonamentació jurídica ni tècnica, les Al·legacions que els grups municipals de CiU i ERC vam formular a les Ordenances Fiscals per al 2015.
 
Llegint la informació publicada al lloc web municipal, t'adones que, per una banda, només s'ataca a qui té la gosadia de fer propostes en benefici de les persones que més o necessiten, als qui pretenem trobar fórmules per incentivar la creació de riquesa i per tant de llocs de treball i als que intentem trobar maneres de motivar la reducció d'emisions contaminants a l'atmòsfera, etc.
 
Ens surten novament amb la crítica al fet de presentar al·legacions a darrera hora i que aquest fet comporta la convocatòria d'un ple com aquest amb el cost que això implica. Mirin, les Al·legacions tenen uns terminis per a ser presentades, i les nostres van ser formulades en temps i forma. Si es convoca un ple extraordinari i urgent, fent treballar al personal municipal tot un dissabte, només respon a la intenció de treure's del damunt quelcom que els resulta molt però que molt incòmode davant la seva més que coneguda impossibilitat de rebatre més d'onze folis d'al·legacions molt ben estudiades i preparades. I si fer un ple resulta car, hauran de fer una mica de memòria i recordar com ells, de forma sistemàtica, quan ocupaven els seients de l'oposició en presentaven també a darrera hora i tant a les Ordenances Fiscals com als Pressupostos, fent que s'haguessin de convocar plens a dojo, tot i que no extraordinaris i urgents ni amb vint-i-quatre hores d'antel·lació. Que recordin també que ells han estat els únics (PSC i ICV) que van fer un abús sistemàtic de la presentació d'al·legacions, i que, els únics regidors que a la història d'aquest consistori han renunciat a percebre les retribucions que els corresponia per assistir als plens provocats per aquest abús perpetrat per socialistes i ICV en el seu dia, vam ser en Miquel Truyols, en David Zambrana i jo mateix.
 
Cal que els ciutadans sàpiguen (i només ho poden fer a través d'aquest bloc, ja que la web municipal només dona veu al Govern) que si el ple es va fer d'aquesta manera, va ser perquè ells van voler. Perquè pretenen que els impostos i taxes aprovats definitivament estiguin en vigor a partir del dia 1 de gener. Això és legítim, però que ho diguin així i no enredin a la gent amb arguments que res tenen a veure amb la realitat.
 
Ens expliquen que moltes de les nostres propostes ja es troben regulades. Menteixen deliberadament i es queden tant amples. Ens diuen que ho podiem haver fet abans i així poder-ho discutir entre tots amb temps. Doncs sí, la majoria de les nostres propostes d'enguany ja van ser presentades ara fa un any com Al·legacions a les Ordenances Fiscals pel 2014; el resultat, el mateix, amb les mateixes formes i arguments. Diuen també que el que fem són propostes de caràcter polític i no tècnic i per això s'han de desestimar. Tornen a mentir, i li fan fer un pobre paper d'estrassa al seu Interventor. I és que, cal tornar a fer memòria i veure quin tipus d'Al·legacions presentaven PSC i ICV quan es trobaven a l'oposició. No eren pas tècniques ni de bon tròs. I si només valen les al·legacions de caràcter tècnic, com és que, ara fa tres anys, el bo del Pedro Sánchez sí que va estimar, i així va fer que ho estimés el govern, les nostres propostes relatives a bonificar a famílies monoparentals i nombroses la taxa d'escombraries? En què quedem?
 
Diu que si ho haguessim presentat amb temps, ho podrien haver estudiat. Si no ens haguessim assabentat de les propostes sobre ordenances fiscals pel 2015 per la Ràdio i no haguessin disposat de tota la documentació fins una setmana abans del ple d'octubre on es van discutir, potser sí que haguessim pogut plantejar propostes. Qui no vol escoltar no pot ara acceptar res que no sigui dir no a tot sense més.
 
Algú ha de rebatre tanta desinformació i tanta precarietat política en el govern municipal. I és per això que calien tots aquests aclariments! Encara recordo com la Regidora Marcuello ens presentava mocions demanant que la informació que es publiqués en els mitjans múblics municipals, fos imparcial i objectiva, i no respongués només a la visió del govern. Doncs això!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com