dijous, 8 d’octubre de 2015

GRAN INTERÈS GENERAT EN LA PRESENTACIÓ DEL PUNT VAC!

El Punt VAC, nou espai de trobada entre entitats i persones amb vocació de ser voluntàries

 

Entre les activitats que durà a terme s'hi compta la creació d'uns Borsa de Voluntariat

 

L'Auditori de Can Cortès va acollir ahir al vespre la presentació del Punt VAC (Voluntariat d'Acció Ciutadana), un nou servei creat per l'Ajuntament. És un lloc de trobada, orientació i assessorament que té la finalitat de coordinar entitats i persones amb vocació d'ajudar, així com potenciar la participació ciutadana.

 

S'hi poden adreçar les entitats i totes les persones que vulguin col·laborar en qualsevol camp, segons la seva disponibilitat, els seus interessos i les seves habilitats. Així, tant pot servir per a col·laboracions estables com puntuals, en múltiples activitats, ja siguin vinculades a la solidaritat i l'acció social, com a la cultura, les festes populars, l'esport... No en va, el Punt VAC crearà un registre d'entitats i assessorarà i derivarà a les persones voluntàries a les activitats que més s'adeqüin al seu perfil. El Punt VAC està obert al despatx 7 del Centre Cívic (antic CAP), cada dimecres, de 15 a 19h. S'hi pot contactar a voluntariat@palauplegamans.cat i al número de telèfon 636.17.24.44.

 

La presentació, a la qual van assistir-hi una cinquantena de persones, va anar a càrrec de l'Alcaldessa Teresa Padrós, Jaume Oliveras, Tinent d'Alcaldia i regidor de Voluntariat i Anna Viaplana, la tècnica que gestiona el Punt VAC. Teresa Padrós va lloar el paper de les entitats del poble: "Sento una gran satisfacció pel poble i les entitats que tenim, sempre disposades a ajudar els demés i a col·laborar les unes amb les altres". "Demostren que a Palau tenim sempre les mans obertes i el cor ben gran", va manifestar després de recordar la tasca que fan en diverses àrees, des de la solidaritat envers les persones que pateixen la crisi econòmica fins a temes vinculats a la cultura, la gent gran, la cooperació... Va posar en relleu també que la creació del Punt VAC ha estat possible gràcies a la feina duta a terme durant l'anterior equip de govern: "Carmen Cabeza, Joan Carles Tinoco i Àngels Marcuello [membres del govern durant el mandat 2011-2015] hi han treballat moltíssim".

 

Jaume Oliveras, l'actual regidor de Voluntariat, va expressar-se en termes similars respecte a la feina feta pels anteriors responsables de les àrees de Serveis Socials, Joventut i Seguretat Ciutadana per poder posar en marxa el Punt VAC: "Ara toca posar-lo en marxa", va destacar. "Ha de ser un lligam entre les demandes i necessitats d'entitats i persones que volen dedicar el seu temps als demés". Al seu torn, Anna Viaplana, l'encarregada de gestionar el Punt VAC, va fer una presentació detallada sobre el projecte en si, destacant els objectius i les activitats que durà a terme. "En definitiva, el Punt VAC ha de potenciar, organitzar i consolidar el voluntariat aprofitant els recursos materials i humans de la població", va concloure. A més, va oferir-se per resoldre dubtes i assessorar a totes les entitats i persones que hi tinguin interès. La col·laboració d'Anna Viaplana amb l'Ajuntament per gestionar el Punt VAC es duu a terme mitjançant un conveni signat entre el consistori i Creu Roja.

 

 El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com