diumenge, 4 d’octubre del 2015

QUÈ HA PASSAT AMB FIRA PALAU 2015?

Doncs, senzillament, que els seus organitzadors, l'Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, ja fa uns mesos que van decidir per la pràctica unanimitat dels seus prop de 130 socis, que volien deixar enrere el format tradicional de Fira Palau i que, per tant, canviant la data, el format i l'objectiu final, pretenien portar a terme quelcom diferent que, si es compleixen les previsions, tindrà lloc durant el cap de setmana del 10 i 11 d'abril de 2015.
 
M'ha cridat molt l'atenció, el fet que, més enllà dels habituals "polemistes professionals", molt pocs són els que s'han interessat pel fet que, durant aquest cap de setmana que avui s'acaba, no s'hagi celebrat la que hauria d'haver estat la trenta-quatrena edició de la Fira.
 
Titulars com els de "Adéu a Fira Palau", a banda que en la informació que s'ofereix sí que s'explica amb certa cura el que ha passat, no han ajudat gens a entendre les simples raons per les quals no ha tingut lloc la Fira. Potser el més adequat hagués estat titular amb un "A reveure" que, de ben segur, hagués oferit una informació clara sobre la situació per la que atravessa l'event. Tampoc he entès el que s'explica quan es diu que els darrers regidors de Comerç, des d'en Josep Maria Castany, en David Zanbrana, en Miquel Rovira i fins jo mateix a l'actualitat, no han vist mai clara la Fira, havent manifestat la voluntat d'acabar amb ella o reformar-la. I és que, evidentment, tot i que no em consta aquesta intencionalitat per part dels regidors que m'han precedit en el càrrec, jo només puc parlar per mi, i res més lluny de la veritat és la voluntat esmentada.
 
En el pressupost municipal d'enguany, ve molt ben definida la partida per a la Fira Palau, amb els gairebé quaranta mil euros que costa, que inclou la subvenció a l'associació de Comerciants per a la seva organització d'uns trenta-dos mil euros aproximadament.
 
No és la primera vegada que no es celebra ininterrumpudament la Fira Palau. Creada per un Govern de CiU, i organitzada des del consistori palauenc i plegamaní, sí que va aconseguir el suport dels comerciants mitjançant la creació d'una comissió, que per cert va ser presidida durant uns quants anys pel meu propi pare, essent-ne el creador qui fou el primer Regidor de Comerç de la Democràcia, en Jordi Oliver Oliveras (i no som parents).
 
en el canvi de govern produït després de les eleccions municipals de 1995, es va deixar de celebrar la Fira d'aquell any. I fou, aleshores, quan es va constituïr l'associació de Comerciants de Palau de Plegamans, i ells són els que es van fer càrrec des de 1996 fins al 2014 de l'organització de Fira Palau, això sí, en base a una subvenció atorgada per l'Ajuntament perquè la portessin a terme.
 
Resulta evident, que Fira Palau ha esdevingut un referent a nivell de la comarca, i que ha servit, no només per promocionar el nostre Comerç, sino també les nostres festes, tradicions, entitats..., amb activitats de gran repercussió a tot nivell.
 
Però, els comerciants, sembla que prefereixen optar per un model de Fira més modern, centrat a la promoció única i exclusivament dels seus comerços, serveis o negocis, i deixar així de banda d'altres activitats que, potser consideren els poden prendre protagonisme o desviació de la finalitat veritable d'una fira comercial. I és per això que, des de la Regidoria de Comerç, estem treballant en un nou format de Mostra comercial que, ben diferenciat en el model i en la data de celebració, no es pugui confondre sota cap concepte amb el que és i era Fira Palau.
 
Altra cosa és que, des de l'Ajuntament ens plantegem seriosament recuperar aquell esperit original de la Fira que va inspirar el Regidor Oliver a principis dels anys vuitanta, i haguem començat a treballar de forma transversal entre diferents àrees municipals, per l'organització de la Trenta-quatre Fira Palau durant el primer cap de setmana d'octubre de l'any vinent, que doni protagonisme al nostre poble: als comerços, a les empreses, a les entitats..., i tornar a recuperar la Fira Palau com una de les grans festes que el nostre poble té marcades al calendari.
 
Per tant, mai Adéu a Fira Palau, sino un A Reveure, amb la col·laboració i participació de tots, com tant bé sabem fer a Palau-solità i Plegamans!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com