dijous, 16 de febrer del 2017

FENT PINYA AMB EL MÓN LOCAL A FAVOR DE L'ACOLLIDA DE REFUGIATS

Palau-solità i Plegamans dóna suport a la campanya 'Volem acollir' de 'Casa nostra, casa vostra' en un acte del món local

 

L'Ajuntament també participarà a la manifestació de dissabte per reclamar l'acollida de refugiats

 

Palau-solità i Plegamans, conjuntament amb la resta del món local, ha fet aquest dimecres una crida a omplir els carrers de Barcelona el proper dissabte 18 de febrer per reclamar a l'Estat que obri les fronteres i permeti l'acollida de persones refugiades. Tot forma part de la campanya 'Volem acollir' de l'entitat 'Casa nostra, casa vostra' (CNCV). L'acte ha tingut lloc al Memorial Ciutat Refugi de Barcelona al costat d'un comptador que mostra les persones que han mort al Mediterrani fugint dels seus països.

 

Entre els alcaldes i càrrecs electes metropolitans es trobava el regidor de Cooperació i Solidaritat de Palau-solità i Plegamans, Jaume Oliveras, qui  ha criticat l'actitud dels estats i d'Europa davant la crisi del refugiats. Segons Oliveras "es pot fer molt més que l'immobilisme de l'Estat espanyol". Tant Oliveras com la resta de representants del món local han animat als ciutadans i ciutadanes que "omplin els carrers de Barcelona el proper 18 de febrer, perquè la nostra veu sigui escoltada i sigui l'inici de mobilitzacions per forçar els governants a obrir fronteres i buscar solucions."

 

Ja són 65.972 persones les que han signat el manifest de l'entitat CNCV. Els organitzadors esperen que el proper dissabte a Barcelona es faci "la major manifestació d'Europa en favor de l'acolliment de persones refugiades i migrants". La mobilització començarà a les 16 hores a la plaça d'Urquinaona.

 

Palau-solità i Plegamans es va sumar a la campanya 'Casa nostra, casa vostra' fa unes setmanes, una iniciativa creada per un grup de persones independents i entitats del país que pretén informar, sensibilitzar i mobilitzar la societat a favor de l'acollida de les persones refugiades i migrants. L'Ajuntament s'ha adherit el Manifest de la campanya. El suport es va fer efectiu al darrer Ple Municipal amb l'aprovació de la proposta per unanimitat.

 

En el marc d'aquesta campanya es va fer dissabte 11 de febrer un concert solidari  al Palau Sant Jordi, on hi van actuar artistes com Lluís Llach, Manolo Garcia, Antonio Orozco, o La Fura dels Baus. Tots els beneficis del concert, del material de campanya i de les aportacions directes es destinaran a una convocatòria de suport a associacions i ONG.

 




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com