dimarts, 28 de febrer de 2017

FORMACIÓ ALS NOSTRES PROFESSIONALS EN MATÈRIA DE PREVENCIÓ DE DROGUES

Eines per a professionals municipals que atenen joves en risc per consum de drogues

 

El Centre Spott de la Diputació de Barcelona imparteix un curs a una vintena de professionals de diverses àrees

 

Una vintena de professionals que treballen a Palau-solità i Plegamans han iniciat aquest matí un curs que els proporciona eines per millorar l'abordatge de situacions de risc en adolescents i joves per consum de drogues.

 

La majoria de persones que reben aquesta formació són tècnics i tècniques de diverses àrees de l'Ajuntament: Joventut, Serveis Socials, Educació, Ocupació i Empresa, Programes de Formació i Inserció (PFI) i Escola d'Adults. També s'ofereix a una tutora de l'Institut Ramon Casas i Carbó i a una infermera del CAP.

 

Jaume Oliveras, Tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Socials, ha donat la benvinguda a l'alumnat i a les docents Marta Carrera i Sònia Fernández -dues psicòlogues del Centre Spott-. "L'objectiu és que sapiguem afrontar aquestes qüestions amb la màxima eficiència possible", ha subratllat el regidor en recordar les raons per les quals l'Ajuntament va sol·licitar aquest curs a la Diputació de Barcelona.

 

"La formació permanent i el treball transversal entre les àrees afectades, seguint els mateixos paràmetres, són aspectes molt importants per prestar un bon servei a la ciutadania", ha continuat el regidor. A més, ha establert un paral·lelisme entre aquest curs i el Programa de prevenció de drogues i riscos associats 2015-2018, que també es va elaborar de forma interdisciplinària, amb la participació de diversos agents locals i el suport de la Diputació de Barcelona.

 

El curs s'estructura en dues sessions. La primera ha estat aquest matí i la darrera serà el 3 de març. Entre altres continguts, les psicòlogues expliquen com dur a terme entrevistes motivacionals, que són un instrument per acompanyar la persona que vol abandonar un hàbit perjudicial i adquirir-ne d'altres saludables. També tracten el mètode Model de canvi, de Prochaska i Diclemente, que identifica les fases per les que passa una persona que vol sortir d'una situació difícil. El curs aborda exemples pràctics, l'elaboració d'un pla d'acció per a les persones que es troben en aquesta problemàtica, així com metodologies, estratègies i tècniques per trobar vies de millora.

 
Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com