divendres, 10 de febrer de 2017

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS AMB LA CAMPANYA 'CASA NOSTRA, CASA VOSTRA'!

Palau-solità i Plegamans se suma al projecte 'Casa nostra, casa vostra' per afavorir l'acollida d'immigrants

 

Palau-solità i Plegamans s'ha sumat a la campanya 'Casa nostra, casa vostra', una iniciativa creada per un grup de persones independents i entitats del país que pretén informar, sensibilitzar i mobilitzar la societat a favor de l'acollida de les persones refugiades i migrants. L'Ajuntament s'ha adherit el manifest, que ja compta amb 50.000 signants. El suport es va fer efectiu al darrer Ple Municipal amb l'aprovació de la proposta per unanimitat.

 

Per al regidor de Voluntariat, Cooperació i Solidaritat, Jaume Oliveras, es tracta d´una campanya organitzada des de la societat civil «per tornar a posar d´actualitat el drama dels refugiats, i aquí sempre tindran el nostre suport». L´objectiu de la iniciativa, segons Oliveras, és «intentar donar arguments per canviar la llei d´immigració de casa nostra». Aquesta setmana s'ha penjat al balcó de l'Ajuntament una pancarta de recolzament al projecte.

 

Casa nostra, casa vostra és una campanya que neix d'un gran grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que l'any passat van coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat.

 

Els promotors reclamen un acció decidida de les institucions catalanes i anima a la ciutadania a mobilitzar-se. "Davant la inacció de l'Estat espanyol, fem una crida a les institucions catalanes a actuar definitivament davant d'aquesta situació, tal com reclama la ciutadania perquè Catalunya sigui terra d'acollida", exposen en el seu Manifest.

 

Durant aquest mes de febrer hi ha previstes diferents activitats arreu de Catalunya per denunciar la situació que viuen les persones refugiades i immigrants i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d'acollida reals i efectives. La programació comptarà amb un concert solidari el pròxim 11 de febrer al Palau Sant Jordi, on hi haurà artistes com Lluís Llach, Manolo Garcia, Antonio Orozco, o La Fura dels Baus. La culminació serà una gran manifestació dissabte 18 de febrer. Tots els beneficis del concert, del material de campanya i de les aportacions directes es destinaran a una convocatòria de suport a associacions i ONG.

 

Segons l'últim informe de l'ONU, al món hi ha 224 milions de persones que han hagut de deixar casa seva com a conseqüència de les desigualtats econòmiques i la pobresa, i que busquen un futur millor en altres països. A més, segons l'ACNUR, hi ha 65,3 milions de persones desplaçades per conflictes armats, vulneracions de drets humans i canvi climàtic.

 
Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com